HÅNADES AV HENKE

Publicerad:
Uppdaterad:

Henke: Vore skoj om vi kunde fått lite fler frisparkar

1 av 3 | Foto: FOTO: MAGNUS WENNMAN
dömde ut domaren Sverige fick bara fem frisparkar i andra halvlek, jämfört med Spaniens tio. Då passade Sveriges stjärna Henrik Larsson på att säga holländske domaren Pieter Vink ett par väl valda ord.

INNSBRUCK. Direkt efter slutsignalen klev Henrik ”Henke” Larsson fram till domaren Pieter Vink och sa sin hjärtas åsikt:

– Jag sa till honom att det varit skoj om vi fått lite fler frisparkar, säger Henke.

Flera av de svenska spelarna var märkbart upprörda och ansåg att domaren Pieter Vink bara dömde åt ett håll i andra halvleken. Henrik Larsson gjorde slag i saken och direkt efter slutsignalen gick han fram till Vink.

– Jag tackade för matchen och sa att det hade varit skoj om vi hade fått lite fler frisparkar. Men så är det, ibland får man fler frisparkar, ibland får man färre. Vi fick inte många frisparkar i andra halvlek, säger Larsson.

Fick rätt

Statistiken ger Larsson rätt, Sverige fick fem frisparkar mot Spaniens tio i andra halvlek. I första hade lagen tio vardera.

– Men det jag säger nu förändrar ändå ingenting. Vi får låta det vara och hoppas att vi har mer flyt nästa gång, säger Henrik Larsson.

Dubbel besvikelse

Anfallaren var inte bara besviken på domaren, utan även sättet Sverige förlorade på.

– Det är klart man är besviken, framför allt sättet man förlorar på när det bara är sekunder kvar. Men vi spelade i stort sett lika, vi var väldigt bra i första halvlek, men hade oflyt, säger Henke.

Sverige blev ordentligt tillbakapressade i andra halvlek, men det tycker inte Henke är något att hetsa upp sig över.

En arbetsinsats

– Att Spanien skulle ha mycket boll var ingen överraskning. Stiger man upp för mycket mot Spanien öppnas det upp ett hav. Då hade det blivit väldigt, väldigt svårt.

Han spelade nästan hela matchen och svarade som vanligt för en imponerande arbetsinsats.

Hur känns kroppen nu om du jämför med efter Greklands-matchen?

– Det känns likadant. Det är klart jag är trött. Jag springer så länge jag orkar, sedan säger jag till.

Inför Ryssland-matchen tänker Larsson positivt.

”I egna händer”

– Vi har det i egna händer. Vi är besvikna i dag, men i morgon får vi börja ladda batterierna inför den matchen, säger Henrik Larsson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.