Läktaren rasade under Öis-matchen

FOTBOLL

Flera personer skadade

Foto: När Örgryte gjorde 1-0 blev trycket för stort på läktaren. Ett räcke gav vika och publiken ramlade handlöst ut mot planen.

Det blev ett abrupt stopp av festen när Örgryte-fansen firade Marcus Allbäcks tidiga mål mot Väsby på Valhalla IP. Läktaren rasade och flera personer föll ett par meter rakt ner på planen.

– Ett räcke till en av läktarna gav vika. Det påverkade cirka 40 personer. I vissa fall har några fallit upp till 2 meter, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polismyndigheten i Västra Götalands län till sportbladet.se.

Foto: Räcket lossnade och publiken föll handlöst från läktaren.

Redan efter en dryg minut gjorde Marcus Allbäck 1–0 mot Väsby i matchen som kan ta Örgryte upp till allsvenskan. Glädjen blev givetvis stor, men glädjen förbyttes snabbt i chock och tystnad då läktarskyddet på Valhalla IP gav vika under det stora tryck som det utsattes för i samband med jublet. Flera personer på den östra läktaren föll flera meter rakt ner på marken och flera fick ledas från planen.

En 18-åring uppges ha förts till Sahlgrenska sjukhuset.

– Det ser ut att vara lindriga skador enligt en första undersökning. Det är ingen fara med honom, säger Robert Sjölund på Sahlgrenska sjukhusets pressjour till TT.

Även övriga personer som föll tycks ha klarat sig utan några allvarliga skador.

– Vi är framme på plats och vår första rapport är att det ska röra sig om småskador på ett flertal personer, säger Marit Vaninhoven, larmoperatör på räddningstjänsten till sportbladet.se.

Efter en timmes uppehåll kom matchen igång igen sedan stora delar av publiken som till en början stod på den östra läktaren flyttats till andra delar av arenan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan