”Runström är Gud”

Nu startar supportrarna insamling för att få hem Runström

Fansen fixar Runström? BajenGruppen siktar på att samla in minst en miljon kronor – pengar som förhoppningsvis kan lösa Björn Runströms övergång till Hammarby.
Fansen fixar Runström? BajenGruppen siktar på att samla in minst en miljon kronor – pengar som förhoppningsvis kan lösa Björn Runströms övergång till Hammarby.

Hammarby fansen ska försöka samla in mellan en och två miljoner kronor.

Pengar som oavkortat kommer att gå till klubbens transferbudget.

Drömvärvningen?

– Björn Runström. Han är Gud på Söder, säger Frank Ågren i BajenGruppen.

I dag lanserar BajenGruppen föreningen Söderkisar – en förening där Hammarby-fans erbjuds att köpa ett livstidsmedlemskap för minst 1000 kronor.

Blir delägare i truppen

Förhoppningen är att föreningen ska lyckas samla in minst en miljon kronor – pengar som oavkortat kommer att gå till Hammarby Fotboll AB:s nystartade riskkapitalbolag.

På så sätt kommer ”vanliga” supportrar att bli delägare i framtida värvningar.

– Pengarna kommer inte försvinna in i ett svart hål bara. Det här är en chans för vanliga supportrar att få en liten känsla av att vara riskkapitalist.

– En känsla av att vara delägare i truppen och laget som står på planen, säger Frank Ågren i BajenGruppen.

Hur mycket pengar hoppas ni få ihop?

– Jag hoppas och tror på mellan en och två miljoner kronor.

”Hoppas Runström spelar hos oss efter EM”

Och det är inget snack om vem som supportrarna hoppas mest på.

– Definitivt Björn Runström. Han är Gud på Söder och alla skulle gå i spin om han hade flyttat hem. Våra pengar kan absolut bli en stor del av en sådan värvning.

– Björn har ett utgående kontrakt och vi hoppas att klubben kan hitta en lösning som innebär att han spelar hos oss efter EM-uppehållet, säger Ågren.

Tidigare i veckan kunde Sportbladet berätta att Hammarbys klubbledning och Runström suttit i samtal om en eventuell övergång från tyska Kaiserslautern.

BajenGruppens kampanj pågår till 31 maj.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN