Zlatan dominerade när Inter vann

FOTBOLL

Led inte alls av skadan

Skadad påstods det. Men Zlatan Ibrahimovic visade att han är på väg mot storformen när Inter vann på straffarmot Roma i den italienska supercupen.

Foto: Nickar i blindo Romas Juan i närkamp med Inters Zlatan Ibrahimovic.

Han var för skadad för att spela i svenska landslaget. Påstod landslagsledningen. Fyra dagar senare var Zlatan Ibrahimovic tillbaka på allvar på fotbollsplanen och han visade sannerligen att han är tillbaka. Han gick in ordentligt i alla dueller, han dribblade, han gick på avslut, han sprang för fullt och framförallt spelade han hela matchen utan minsta tecken på smärta eller problem med det tidigare skadade knäet. I straffläggningen som avgjorde matchen var han iskall. I matchen var han pigg. Redan efter sex minuter höll han på att bli målskytt efter ett fint nummer. Zlatan fortsatte att skapa chanser och var till slut den som låg bakom Inters 1–0-mål när han vände ut och in på Juan Dos Santos. Muntari var den som till slut fick bollen i mål.

Gult kort en domarmiss

Då dominerade Inter spelet totalt och det borde ha blivit ett par mål till. Zlatan var fortsatt pigg, men hade lite otur när han snubblade efter att ha fastnat i gräset. Enligt domaren filmade svensken som därför fick syna det gula kortet, men det var en domarmiss.

I den andra halvleken kom Roma tillbaka och De Rossi kvitterade med en högerkanon efter cirka en kvart . Matchen såg sedan ut att gå till förlängning, men när Mario Balotelli rann igenom och satte 2–1 i den 83:e minuten var det åter fördel Inter. Roma vägrade dock ge upp och via en hörna, en nickskarv och ett troligt självmål av Stankovic i den 90:e minuten jämnade åter ut matchen.

Krävdes straffar

Inför förlängningen samlade nye Inter-tränaren Jose Mourinho sina spelare i en cirkel och delade ut order. Det fick till effekt att Inter åter tog tag i spelet när spelet återupptogs, dock utan att skapa något jättetryck mot Roma-målet. Närmast ett avgörande kom Balotelli med en mäktig frispark, men i slutändan krävdes det ändå straffar för att avgöra matchen och där var Inter starkast. Matchhjälte blev Javier Zanetti som satte den avgörande straffen.

Så här föll straffarna.

Inter - Roma

Roma först fram. Mirko Vucinic är säker. Julio Cesar ner i hörnet, bollen upp i nättaket.

1–0

Zlatan Ibrahimovic kliver fram med ett tungt ansvar att kvittera och han är iskall. Straffen är hård och mycket välplacerad invid Donis högra stolpen. Omöjlig att ta.

1–1

Julio Baptista slår en halvbra straff som Julio Cesar är på, men han kan inte styra den utanför.

1–2

Balotelli är iskall när han går fram. Han stannar och när Doni lägger sig ner sätter han den i andra hörnet.

2–2

Marco Casetti fram för Roma. Inga missar hittills och straffen är mycket bra. Julio Cesar åt rätt håll, men ändå chanslös.

2–3

Dejan Stankovic går på kraft och det är rejäl kraft. Bollen går i ribban, rakt ner och ut, men aldrig innanför linjen.

2–3

Daniele De Rossi är iskall och lurar Doni åt fel håll innan han rulla in bollen.

2–4

Maxwell har ett stort tryck på sina axlar. Måste göra mål och han är iskall. Rullar in den. Doni åt rätt håll, men når den inte.

3–4

Upplagt för prinsen av Rom att bli hjälte. Francesco Totti kliver fram sammanbiten, men som så många andra stora före honom missar han i ett avgörande läge. Straffen går i ribban och över.

3–4

Esteban Cambiasso grundlurar Doni och rullar in bollen när målvakten står på fel ben. Det är kvitterat.

4–4

Pizarro har chansen att åter ge Roma ledningen och han tar den. Julio Cesar till höger, bollen till vänster. Iskallt.

4–5

Pressen på Jimenez. Doni går åt rätt håll, men straffen är perfekt placerad invid målvaktens vänstra stolpe.

5–5

Usel straff av Dos Santos som Julio Cesar kan rädda. Det har svängt. Fördel Inter.

5–5

Som skickar fram sin lagkapten Javier Zanetti som placerar bollen utom räckhåll för Doni invid målvaktens högra stolpe.

6–5

Inter har vunnit sin första titel för säsongen och Jose Mourinho är en vinnare direkt.