Serie A

Schumis hemliga möte med Zlatan

FOTBOLL

F1-stjärnan hjälpte Ibrahimovic köpa en ny Ferrari

Zlatan Ibrahimovic roar sig kungligt på semestern.

I går fick han sitt nya vrålåk, en Ferrari 430 Spider.

Zlatan fick också ett möte med föraren framför alla – Michael Schumacher.

Kungamötet När Zlatan kom för att hämta ut sin nya Ferrari fanns bästa tänkbara rådgivare på plats – Michael Schumacher.

Kungamötet När Zlatan kom för att hämta ut sin nya Ferrari fanns bästa tänkbara rådgivare på plats – Michael Schumacher.

Foto: AP

Zlatan Ibrahimovic och Michael Schumacher möttes i går i ett kungamöte som slår det mesta. De två kungarna av Agnelli-imperiet träffades på Ferraris högkvarter Maranello.

Zlatan är tillbaka i Italien och var på Maranello för att hämta ut sin nya superbil – en Ferrari 430 Spider.

– Jag älskar att köra Ferrari, jag är verkligen intresserad av bilar och motorsport, har Zlatan tidigare berättat för Sportbladet.

I Zlatans bilpark har det bland annat funnits en Ferrari 360 och en Porche Carrera GT. Men hans nya bil slår det mesta. Redan i höstas provkörde Zlatan bilen och blev förälskad. Tillsammans med sin agent Mino Raiola hämtade han i går ut bilen, direkt från fabriken. Färgen på Zlatans nya fartvidunder är självklart röd.

Körde Formel 3000

– Zlatan var lycklig som ett barn på julafton över bilen, säger en person med kontakter på Maranello.

I Fiat-klanen Agnellis imperium ingår både Ferrari och Juventus. Bara de spelare som kör koncernbilar får köra in på Juventus anläggning Sisport i Turin. Nu kan även Zlatan susa in genom portarna – om han kommer förbi alla fansen.

– Jag följer Formel 1 när jag hinner, efter fotboll är nog motorsport den sport som intresserar mig mest, berättade Zlatan i juni 2003 för Sportbladet.

Zlatan fick då chansen att köra Formel 3000 i Ungern och Sportbladet var som enda svenska tidning med. Efter en trevande start blev Zlatan allt modigare bakom ratten.

I går fick han dock träffa en förare av en helt annan klass: Michael Schumacher. De två fick ett snabbt möte. ”Schumi” gratulerade Zlatan till ligasegern och Zlatan återgäldade med att ge den tyske mästerföraren sin signerade matchtröja. ”Schumi” är mycket fotbollsintresserad och Juve-supporter. Som tack för tröjan ska han ha berömt Zlatan för hans val av bil, gett honom några insidertips om bilen och körråd.

Koncernrabatt?

Ferrari 430 kostar runt 1,5 miljoner kronor. Om Zlatan fått koncern-rabatt är oklart liksom om han betalat bilen direkt eller om den kommer att dras från hans lön.

Oavsett vilket njuter Zlatan av sin nya bil. Han började med att testköra den på Maranellos banor. Sen bar det av hemåt till Turin på A1:an.

Den 11 juli börjar allvaret i Juventus igen för Zlatan. Till dess kan han glida omkring på vägarna och njuta av sin nya röda erövring.

Ferrari F430 – Zlatans nya vrålåk

Jennifer Wegerup

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Serie A

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A