Här blir han största busen i England

FOTBOLL

Ferguson utvisad – nu är han lika ”ful” som Vieira

Foto: Rekordrött Duncan Ferguson. längst till höger, visas ut för åttonde gången i Premier League-karriären – och tangerar därmed Patrick Vieiras rekord.

Duncan Ferguson byttes in i den 73:e matchminuten för sitt Everton i mötet med Wigan.

Sju minuter senare fick han lämna planen – och blev på kuppen historisk.

Med åtta röda kort delar han nu förstaplatsen i listan över flest antal utvisningar i Premier League tillsammans med Patrick Vieira.

Fergusons utvisning kom efter att han slagit Wigans Paul Scharner i magen. Evertons manager David Moyes visade ingen sympati för skotten.

– Han har svikit oss och han vet det. Jag har pratat med Duncan och sagt till honom att jag inte kan försvara det han gjorde. Jag är besviken på honom, säger Moyes till nyhetsbyrån AFP.

Satt fängslad

Ferguson har med sitt hetlevrade temperament hamnat i bråk fler än en gång.

I skotska Glasgow Rangers satt Ferguson fängslad i tre månader efter att på planen ha skallat Raith Rovers John McStay.

I gårdagens möte med Wigan var Ferguson inte den enda spelaren att bli utvisad – även hemmalagets anfallare Jason Roberts såg rött efter att ha armbågat Evertons David Weir.

Lika med Vieira

I och med gårdagens utvisning delar nu Ferguson det tvivelaktiga rekordet över flest utvisningar i Premier League med sina åtta stycken röda kort. Men mycket talar för att Ferguson i sinom tid blir ensam i topp – delade ledaren Patrick Vieira lämnade inför den här säsongen Arsenal för spel i italienska Juventus.

Här är tidernas busar i England

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM