Flipp eller flopp

FOTBOLL

Läsarna oense om Brasiliens form

”Brasilien floppar.”

”Brasilien vinner.”

Eftersnack i kväll handlade om hur bra Brasilien är. Det de visat upp hittills i VM har inte imponerat särskilt stort. Men många läsare tror att de kommer igen och vinner VM. Andra menar att det är kört för brassarna.

Brasilien vann kvällens match mot Australien med 2-0. Men många är besvikna över brassarnas spel. Vissa läsare tror att Brasilien kommer att åka ur i åttondelsfinalen. Men drygt 30 procent av de som röstade i läsaromröstningen hävdar att Brasilien kommer att rycka upp sig och vinna hela turneringen.

Bland de som inte tror på Brasilien verkar Argentina vara storfavoriter.

Så här lät några av inläggen på kvällens tyck till:

”VM:s mest överreklamerade lag spelar väldigt medioker fotboll o åker redan i åttondelen eller allra senast i kvarten mot Spanien. Dessutom, finns det nå mer patetiskt än alla "wannabee-Brassar" ...dvs icke-brassar som springer omkring i Brassetröjor o håller på Brasilien.”, skrev Dongen.

”Brasilien spelar inte bra nu i början av VM, ja hoppas inte att de har sådan här tur under hela VM. Tror att Ghana vinner.”, skrev Anton Wilhelmsson.

”Även om de hittills presterat otroligt dåligt så är det ju uppenbart att de håller igen. Vänta tills det börjar gälla, då kommer vi att få se ett helt annat Brasilien på plan. Jag tror starkt på VM-guld!!”, skrev Anna.

”Herregud. Det är det enda ordet som kommer upp efter att ha kollat på Autralien-Brasilien matchen. Tråkigt att se på ett lag som vet att dom har varit bra så länge så dom tar för lätt på allting. Man kan inte gå in i en match och räkna med "promenad seger", det tror jag är vad dom gjorde ikväll.”, skrev Niclas Persson.

”Tycker det är lite märkligt att så många är så säkra på att Brasilien UTAN PROBLEM spelar hem VM. Visst har dom ett fantastiskt lag med fantastiska spelare men skillnaden ner till de övriga topplagen är väldigt liten....jag tror på Argentina...Brasilien åker ut i semifinalen mot Italien.”, skrev Max John.

”Brailien äger dom kommer lätt att vinna VM ingen kör sån fin fotboll som dom..!!”, skrev fatmir.

Fler inlägg kan du läsa nedan.

Linda Kling