- Paraguay har ansvaret

FOTBOLL

Lagrell till attack efter skandalen

1 av 2 | Foto: VM- biljetter från Paraguay har sålts på svarta börsen. "Bra att Fifa inte låter sådant här bara passera", säger Lars-Åke Lagrell.

BREMEN

Lars-Åke Lagrell är inte förvånad över biljettskandalen hos VM-motståndaren Paraguay.

- När stora pengar lockar finns det faror. Paraguayanska förbundet är ansvarigt för sina biljetter, säger han.

I förrgår bekräftade Fifa att det tillsatts en utredning för att ta reda på hur det kommer sig att 1 500, eller ännu fler av de VM-biljetter som tilldelats Paraguays fotbollförbund, har gått att köpa på svarta börsen till skyhöga priser - kring 5 000-6 000 kronor per biljett.

Svenskar har köpt

Biljetterna har sålts till Paraguays matcher mot England och Sverige.

Svenska fotbollförbundets försäljningschef Lena Danielsen berättade i går i Sportbladet om hur hon själv sett flera sådana biljetter som köpts av svenskar.

- Det är bra att Fifa inte låter sådant här bara passera, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell. Paraguay har ansvar för sina biljetter samtidigt som det är svårt att hålla koll på precis varje person inom ens organisation.

Skulle Fifa komma fram till att Paraguay agerat felaktigt riskerar förbundet höga böter.

Oroar sig inte

Biljettskandalen påverkar redan Paraguays landslag. I går fick lagkaptenen och mittbacken Carlos Gamarra frågor om härvan.

- Vi koncentrerar oss på vårt jobb, att träna hårt och nå så långt som möjligt i turneringen, säger Gamarra till AP.

- Vi har inget att oroa oss för eftersom vi inte är har något att göra med de här oegentligheterna, säger presidenten i Paraguays fotbollförbund, Oscar Harrison.

Michael Wagner