John Carew: Sverige är bättre - de vinner med 2-0

FOTBOLL

OSLO

2-2 mot Norge var inte ett rättvisande resultat.

Men avslöjande för Paraguay.

- Sverige är ett bättre lag. Sverige vinner med 2-0 i VM, säger John Carew, 26.

Foto: Anfalllsstjärnan John Carew och Norges förbundskaptenen Åge Hareide.

Paraguay saknade fyra ordinarie spelare i gårdagens startelva - högerbacken Denis Caniza, mittförsvararen Julio Caceres, mittfältaren Carlos Paredes och anfallsstjärnan Roque Santa Cruz.

Men Albirroja mötte också ett Norge med fem raka förluster bakom sig - men blev stundtals utspelat. Norsk aggressivitet gjorde att Paraguay inte kom någonstans under den första halvleken.

- Det här var en bra match för oss med fysisk fotboll som vi inte är vana vid och som vi kommer möta från Sverige och England, säger Paraguays förbundskapten Anibal Ruiz.

- I första halvlek hade vi problem, i den andra blev det bättre under en period, säger han.

Två snabba mål

Trots övertaget stannade den norska ledningen vid 1-0 i paus efter mål av Frode Johnsen. I inledningen av den andra chockade Paraguay med två mål.

Först kunde Carlos Gamarra omarkerad nicka in Roberto Acuñas frispark. Sedan visade gästerna upp sitt farligaste anfallsvapen när en långboll hittade Nelson Valdez, som sprang ifrån två norska försvarare och tryckte in 2-1.

Sedan blev det bara Norge igen. Frode Johnsen nickade in sitt andra mål och hemmalaget hade häng på segermål flera gånger om.

Norske förbundskaptenen Åge Hareide, svensk mästare med Helsingborg 1999, var överraskad av hur blekt Paraguay var:

- Det var annan fart på dem i VM-kvalmatcherna mot Colombia och Argentina som jag sett på video. Paraguay blev nog överraskade av att de inte fick så mycket spelrum mot oss, säger Hareide.

Press med Henke & Zlatan

Hur går det mellan Sverige och Paraguay i VM?

- Sverige med sitt normala försvarsspel, alltså inte som mot Irland, ska vinna. Den svenska offensiven med Zlatan och Henke kommer sätta det paraguayanska försvaret under press, säger Hareide.

Enigheten är slående i det norska lägret.

- Sverige är ett bättre lag. Svenskarna är mer fysiska och mer solida. Paraguay är tekniska, men det finns minst lika mycket tekniska kvalitéer i det svenska landslaget, säger John Carew.

Innan Norges stora stjärna tvingades gå av på grund av skada skapade han stora problem för Paraguays försvar. 15 juni i Berlin kan de få samma problem med Zlatan och Henke.

Hur ska Sverige spela mot Paraguay?

- Sverige ska spela så som de gjort väldigt bra de senaste åren - teknisk och offensiv fotboll. De vinner med 2-0.

Analys

Läs mer om matchen:

Michael Wagner