”Jag tror vi har en bra chans”

FOTBOLL

Mellberg gav lugnande besked på kaotisk presskonferens

Foto: I fokus. Den svenske lagkaptenen Olof Mellberg hamnade i centrum när ett 50-tal journalister ville veta allt om det svenska laget vid ankomsten till Bremen.

BREMEN

Landslaget är framme i Bremen och har checkat in på lyxhotellet Park Hotell.

Vid en smått kaotisk pressträff ville världspressen ha svar på hur långt Sverige kan gå i turneringen.

Olof Mellberg gav beskedet att Sverige blir att räkna med.

– Jag tror att vi har en bra chans, säger landslagskaptenen.

Efter att landslagets specialchartrade plan landat i Bremen slussades landslaget snabbt bort från flygplatsen för att ta sig till VM-basen vid Park Hotel, naturskönt beläget ungefär 15 minuter från stadskärnan.

Fick vända hem besvikna

Tätt efter ankomsten hölls en första presskonferens – som blev lätt kaotiskt. Ett 50-tal journalister ville veta allt om det svenska landslag som via superstjärnorna Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg skapat glitterglans runt Sverige.

Men alla de internationella journalisterna fick vända hem besvikna, ingen ur ”superswedes”-trion dök upp. Istället fick landslagskaptenen Olof Mellberg föra lagets talan.

Mittbacken erkände direkt att VM-temperaturen höjts omedelbart vid ankomsten.

– Du kan känna skillnaden i truppen, det är alltid annorlunda när du anlänt till ett mästerskap. Hemma finns det familj och vänner som du tillbringar mycket tid med. Här nere blir vi en tajtare grupp.

Från och med den första träningen på tysk mark i morgon blir fokuseringen än mer intensiv.

– Vi har haft en hektiskt förberedelsetid, det är mycket som händer utanför planen när du är hemma i Sverige. Här får vi mer tid att fokusera på träningen och den första matchen.

För tysk och engelsk press berättade Mellberg om lagets målsättning och chanser.

– Jag tror att vi har en bra chans, med spelare som gör bra i från sig i sina klubblag. Vi är inte en av de största favoriterna – vi behöver prestera på max för att gå långt. Det kommer att krävas hårt arbete.