Häcken skakas av ny skandal

FOTBOLL

Åtalad för misshandel - då stänger klubben av stjärnan Dulee Johnson

Två polisärenden på ett år blev för mycket för Häcken. Nu är mittfältsstjärnan Dulee Johnson avstängd fram till misshandelsrättegången avslutas i vinter.

-Han är oskyldig tills motsatsen bevisats, men vi kan inte ha ett sånt här år till, säger klubbens sportchef Carl Fhager.

Foto: INFÖR RÄTTA Dulee Johnson är avstängd av sin klubb.

Det har varit ett minst sagt turbulent år för Häckens Dulee Johnson. Efter att han i somras togs för rattfylla t åtalas han nu också för misshandel av sin flickvän. Häcken har beslutat att stänga av honom säsongen ut.

-Han är oskyldig tills motsatsen bevisas. Men på samma sätt som vi inte kan kasta ut honom ur föreningen måste vi också visa upp ett ansvar mot våra ungdomsspelare. Han är en förebild, och det faktum att åtal är väckt är tillräckligt för att vi ska stänga av honom, säger Carl Fhager.

Det var i början av juni som Dulee Johnson tidigt en måndagsmorgon stoppades av polisen. Han körde bil, men hade över en promille alkohol i blodet, och saknade dessutom giltigt svenskt körkort.

-Jag har haft en del problem i år. Det finns en anledning till att det som hände hände, sa han då i en intervju med Sportbladet.

Det som hänt var att han i slutet av april gripits av polisen för misshandel av sin flickvän. I måndags inleddes rättegången mot honom, och enligt åklagaren ska han ha sparkat och slagit sin flickvän. Domen faller i vinter, och tills dess är Johnson avstängd av Häcken.

"Klart vi är besvikna"

När han togs för rattfyllan stängde Häcken också av honom, men efter åtta dagar, då han inlett ett rehabiliteringsprogram, var han tagen till nåder igen. Nu är han på nytt i klammeri med rättvisan.

-Det är klart att vi är besvikna. Det är en tuff situation både för honom och för Häcken, fortsätter Fhager.

Spelarna med i beslutet

När fick du reda på det här?

-I måndags. Jag blev både besviken och förvånad. Men vi fick lägga undan det, och försöka hantera situationen under veckan. Det har lett fram till det här beslutet, som vi tycker är bra.

Spelartruppen och tränarna var med i beslutet.

-Såvitt jag vet togs det emot positivt. Det här var egentligen ett ganska enkelt beslut att fatta. Det svåra beslutet blir ju vid en eventuell fällande dom i vinter.

Vad händer vid en sådan?

-Vet ej. Det är väldigt hypotetiska resonemang än så länge.

Vad säger Dulee?

-Han är besviken på situationen, men har accepterat beslutet.

Häcken möter i dag Kalmar FF.

Gripen för misshandel & rattfylla

Henrik Lundgren ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM