Flyttfågeln Hasselbaink kan hamna i Barcelona

FOTBOLL

Silly Season 2002

Högtryck råder. När det gäller fotbollsrykten. Här är de senaste:

Foto: AP
Hasselbaink.

Barcelona ska enligt Daily Mirror vara redo att börja budgivningen för Chelseas anfallare Jimmy Floyd Hasselbaink. Enligt tidningen tänker Barçabossen Louis van Gaal erbjuda 20 miljoner pund för holländaren.

Hasselbaink har tidigare spelat i bland annat Atletico Madrid.

Förhandlingarna om Lee Bowyers övergång från Leeds till Liverpool är inne på sin tredje dag. Klubbarna är mer eller mindre överens men den före detta Charltonspelaren vill ha bättre lön. Kommer de överens i dag så kan Bowyer debutera redan på fredag då Liverpool möter franska Le Havre i en träningsmatch.

Manchester United är ute efter Barcelonas Charles Puyol om man ska tro på italienska rykten. Den spanske försvararen påstår att han fått ett erbjudande men att det var för dåligt. Han samtalar också med Barcelona angående ett nytt kontrakt.

Birmingham har gett upp hoppet om att värva Crystal Palaces irländske landslagsman Clinton Morrison. Prislappen på fem miljoner pund var i högsta laget för Premier League-nykomlingen.

Managern Steve Bruce sägs i stället vara intresserad av Panathinaikos Emmanuel Olisadebe. Den nigeriafödde polske VM-spelaren spenderade en stor del av förra säsongen på bänken.

Everton ligger i förhandlingar om ett lån av kinesiske backen Li Weifeng. Bidragande orsak: en av klubbens sponsorer är ett kinesiskt företag.

Fulham är på väg att bygga upp en veritabel främlingslegion under Jean Tigana. Nästa inköp kan bli backen Martin Djetou från Parma.

Oscar Garcia, mittfältare med ett förflutet i Barcelona, tränar just nu med West Ham.

Michael Duberry, som mest nött bänk i Leeds, kan hamna i Bolton. Blackburn har tidigare varit intresserat, men är nu ute ur bilden.

Kameruns VM-spelare Geremi är en av sju spelare som inte får förnyat kontrakt med Real Madrid. Geremi kan hamna i engelska Middlesbrough, som ju också har Jesper Blomqvist på provspel.

De övriga sex som drabbats av överflödet i Real är Congo, Savio, Pedro Munitis, Albert Celades, Flavio och Ivan Campo.