Deras jobb: Att prata om Liverpool

FOTBOLL

De åker världen runt och pratar om sitt favoritlag, Liverpool.

Låter det som en dröm? Grabbarna i ”The Anfield Wrap” har gjort det till sin verklighet.

– Det handlar inte om att vara den perfekta supportern, utan om att stötta Liverpool, säger Neil Atkinson.

På en pub i centrala Stockholm samlades en stor grupp Liverpool-supportrar under fredagen.

Anledningen var att ”The Anfield Wrap” var på besök, en podcast som startades som ett hobbyprojekt 2011 men som på ett fåtal år har växt sig monumental.

Varje vecka släpps uppemot 14–15 avsnitt av ”TAW” som har närmare 200 000 nerladdningar och 150 000 följare bara på Twitter. Dessutom har man tio heltidsanställda.

Lyssnare i hela världen

– Det är helt enkelt en podcast som handlar om fotbollslaget och staden Liverpool, förklarar Neil Atkinson, som leder programmet.

– Vi pratar inte om Liverpool utifrån klubben, utan snarare ur ett supporterperspektiv.

Sändningarna sker vanligtvis från kontoret i hjärtat av den engelska staden. Sedan händer det att gänget åker utomlands för att träffa supportrar med andra nationaliteter.

– Man behöver inte vara från Liverpool för att hänga med i vad vi pratar om. Människor från hela världen tar del av våra avsnitt, säger Atkinson.

– Det handlar inte om att vara den perfekta supportern, utan om att stötta Liverpool. Inte bara fotbollslaget, även själva staden. För oss är stadskulturen otroligt viktig.

”Klopp var lite annorlunda”

”TAW” har gästats av klubbprofiler som Xabi Alonso, Jamie Carragher, Lucas Leiva och Jürgen Klopp. Den sistnämnde gav ett mycket gott intryck på podcast-medlemmarna.

– Det jag framför allt gillade med honom var att han är väldigt mänsklig, att han var lite annorlunda, säger Neil Atkinson.

– Han försökte liksom inte vara charmig, han bara var sig själv.

Stockholmsvisiten blev en snabb sådan. Redan klockan 06 under lördagsmorgonen bär det av mot Arlanda för flyg till Oslo.

– Det är synd, vi hade gärna stannat längre. Men vi får komma tillbaka någon annan gång, säger Atkinson.

Erik Niva: Här är min Liverpool-drömelva genom tiderna 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM