Pressade tränaren: ”Vi slutade spela”

avJanne Bjerlestam

Foto: LEON KUEGELER

DORTMUND. Borussia Dortmunds kris var som bortblåst efter den första halvleken av Ruhrderbyt.

Hemmalaget spelade ut Schalke 04 totalt och ledde matchen med 4-0. Sen rasade allt. Bortalaget gjorde 4 mål i andra halvlek och matchen slutade oavgjort.

– Vi slutade spela fotboll. Det är svårt att analysera och hantera det här men när man leder med 4-0 så får det här helt enkelt inte hända, säger Dortmunds tränare Peter Bosz efter matchen.

TV: LEIFBY BIG TEN – PÅ PLATS I GULA VÄGGEN I DORTMUND.

Inför matchen talades det om att Dortmund är en klubb i kris och efter en katastrofal avslutning på derbyt finns krisstämpeln kvar. Dortmund är utslagna ur Champions League och har sedan den 30:e september bara tagit 2 poäng i de senaste sex spelade matcherna i Bundesliga.

Tränaren Peter Bosz är pressad men bekräftade på presskonferensen efter matchen att han inte tänker ge upp.

– Nu blir det en vild spekulation, vilket är normalt men faktum är att om vi hade vunnit hade det stått i tidningarna i morgon att det var en taktiskt triumf från Peter Bosz, säger Dortmunds mittfältare Nuri Sahin.

Spekulationerna om Dortmundtränaren lär knappast sluta och om resultaten inte blir bättre för Borussia Dortmund lär Alexander Isak snart ha en ny tränare. Den svenska talangen, som enligt uppgift är knäskadad fick följa Dortmunds kollaps från sidlinjen.

Storbråk utbröt

När slutsignalen gick på Signal Iduna Park i Dortmund blev det livat både på läktaren och på planen. Schalkes målvakt Ralf Fährmann gestikulerade med en segergest mot hemmafansen när matchen blåstes av och ett storbråk mellan båda lagen utbröt.

– Det var inte gentlemannamässigt gjort av mig, så får jag inte agera men känslorna tog över, säger Schalkemålvakten Ralf Fährmann.

Hemmalaget blev utbuade av sina fans efter den katostrofala andra halvleken.

– Det är inte mer än rätt. Jag förstår att fansen visar sitt missnöje. De står alltid bakom oss, jag är ok med det, avslutar Nuri Sahin.

ARTIKELN HANDLAR OM