Tung kväll för IFK Göteborg – Poya Asbaghi besviken

Blåvitt förlorade mot Gif Sundsvall

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

IFK Göteborg hade en tuff första halvlek mot Gif Sundsvall och förlorade till slut med 1–2.

Tränaren Poya Asbaghi var irriterad efteråt.

– Det har funnits matcher där man varit besviken och nere för man inte vunnit. Nu är jag mest arg, besviken också, men mest arg. Det är något annat, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi.

IFK Göteborg bröt en dyster svit i måndags när laget vann måstematchen mot Brommapojkarna. Men första halvlek mot Gif Sundsvall blev ingen rolig upplevelse.

Linus Hallenius gjorde två mål och såg till att bortalaget var i ledningen med 2–0 efter 45 minuter.

– Det var gott. Jag har haft det lite jobbigt med kroppen på slutet så det var skönt att studsa tillbaka, säger han till Sportbladet.

”Väldigt dåligt”

IFK Göteborgs David Boo Wiklander var missnöjd i halvtid.

– Bedrövligt dåligt. Vi börjar med att släppa runt de på kanterna och vinner inte tillräckligt många dueller. Underkänt i första halvlek, säger försvararen.

Blåvitt tvingades även byta ut Robin Söder, som var osäker till spel. Anfallaren gick av efter 40 minuter.

– Det är första gången jag är uppriktigt besviken över att vi inte har gjort vad vi har pratat om, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi till C More.

IFK Göteborg ryckte upp sig i andra halvlek och med några minuter kvar av ordinarie tid fick hemmalaget straff. Giorgij Charaisjvili tryckte in 2–1 bakom William Eskelinen.

Hallenius har gjort 16 mål

Men närmare än så kom inte Blåvitt.

Tränaren Poya Asbaghi var besviken över insatsen i första halvlek, han hade velat se att spelarna hade agerat på ett annat sätt.

– Det kanske är att man sparar energi eller någonting för att man ska orka en hel match. Men fan, det är ingen ursäkt, säger Asbaghi till C More.

Han utvecklade sina tankar på presskonferensen efter matchen.

– Det är inte okej någonstans i dag de första 35. Vi gör inget av det som vi kommit överens om. Vi pratade tydligt om att vi möter ett helt annat lag än BP nu som har ett helt annat mittfält än vad BP har, då är det inte okej att gå ut och inte sätta press på en backlinje och ha så stora avstånd mellan lagdelarna som vi har, säger han och fortsätter:

– Det var som att vi fortfarande kvar på Grimsta. Trots allt vi pratat om att vi har så mycket kvar att spela för.

– Det är ett väldigt passivt lag som förtjänar att ligga under med 2-0 efter 35 minuter, inget snack. Det måste varit kul som Sundsvallsspelare. Efter halvtid spelade vi som vi borde gjort från första början.

Anfallaren Tobias Hysén kunde bara hålla med sin tränare:

– Vi får skylla oss själva. Vi kom ut med kudden i ansiktet första 30 och då möter vi ett alldeles för skickligt lag för att vi ska kunna komma undan med något. I andra halvlek är det annat, säger han.

Linus Hallenius har gjort 16 mål i Allsvenskan det här året, han är tvåa i skytteligan. Paulinho, Häcken, toppar skytteligan på 19 mål.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.