”Utan tvekan ett av mitt livs stoltaste ögonblick”

FOTBOLL

Höll nollan mot Norwich

Manchester United-målvakten Anders Lindegaard, 27, fick göra Premier League-debut i går.

Och han gjorde det med att hålla tätt i 2–0-segern mot Norwich.

– Ett av mitt livs stoltaste ögonblick, sammanfattade dansken.

Foto: Anders Lindegaard.

Han fick överraskande vakta kassen i Champions League-matchen mot Benfica för ett par veckor sedan – och i går gjorde Anders Lindegaard sin första Premier League-start.

Dansken stod mellan United-stolparna när laget 2–0-besegrade Norwich på Old Trafford och befäste serieledningen.

Och nu tror han att han kan få fler chanser.

– Som jag ser det har jag förtjänat det här förtroendet efter mitt stabila spel de gånger jag fått chansen tidigare. Såvitt jag vet är ingen av de andra målvakterna skadade, så jag tror att det här är en markering att jag kommer att få spela både Champions League och Premier League, säger han enligt bold.dk.

”En dröm som gick i uppfyllelse”

– Det här var en dröm som gick i uppfyllelse. Old Trafford är för mig den kanske heligaste platsen i världen. Att få göra Premier League-debut här med hållen nolla och en 2–0-seger... det är obeskrivligt. Utan tvekan ett av mina livs stoltaste ögonblick.

Lindegaard har fått kritik i hemlandet för flytten till United i januari, eftersom chanserna han fått – trots allt – är lätträknade. Men nu slår han tillbaka.

– Många fortsätter att vara kritiska mot min situation, men jag älskar att besvara dem genom att låna händerna och fötterna tala när jag får chansen. Jag kan ärligt säga att det inte finns någon annan plats i världen jag hellre vill vara på än här.

ARTIKELN HANDLAR OM