”Det är helt sjukt”

avHenrik Lundgren

Målhjälten Marie ”The Hammer” Hammarström hyllas hemma

LANDVETTER. Glada, spralliga – och chockade.

Bronstjejerna trodde inte sina ögon när hundratals personer hyllade dem redan på Landvetter flygplats.

– Om det ser ut så här på flygplatsen så vill jag knappt veta hur det kommer att bli i Göteborg i kväll, säger målhjälten Marie Hammarström.

Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX
Maria Hammarström med bronsmedaljen.

12.49 klev de ut från VIP-logen på Landvetter. Glada, lite slitna, men oerhört förväntansfulla. Framför bronshjältarna stod 40-talet reportrar och fotografer, och runt omkring dem hundratals supportrar och anhöriga.

– Det är helt sjukt det här. Jag befinner mig fortfarande i en bubbla. Jag känner både glädje, men också en slags tomhet. Men det ordnar sig i kväll, jag har bara lyckats sova fyra timmar sen bronsmatchen, säger Marie Hammarström och skrattar, omgiven av unga autografjägare.

”Trodde inte jag skulle komma med i truppen”

Hade du någon förhoppning om det här inför VM? Brons, snyggaste målet, jättehyllningar?

– Haha, nej du. Det här är helt otroligt. Jag trodde ju inte ens att jag skulle komma med i VM-truppen.

Lagkaptenen Caroline Seger var lugnare, men lika oförstående till uppståndelsen.

”Känner mig helt offside”

– Det är rätt så svårt att ta in, vi har ju inte följt med vad som sagts här hemma. Jag känner mig helt offside. Vi får se vad som händer i kväll.

Nu åker spelarna till hotellet i Göteborg. Klockan 18 i kväll åker de sen specialbuss från Gamla Ullevi till Götaplatsen där firandet inleds. Två timmar senare ska de in på ett överfullt Ullevi och hyllas under Gothia Cup-invigningen, innan det blir direktsänd tv-show från “Lotta på Liseberg”.