Liverpool fick straff – av linjedomaren

FOTBOLL

Fansens sång: ”1-0 till domaren”

Liverpool slog Jonas Olsson West Bromwich med 2-0.

En seger som vållade kraftiga protester från hemmalaget efter att den assisterande domaren gett Liverpool straffen till 1-0.

Bara åtta minuter var spelat av matchen mellan West Bromwich och Liverpool när Luis Suarez föll i närkamp med Jerome Thomas. Domaren Lee Mason friade – men ändrade sitt domslut efter att den assisterande domaren flaggat.

”Ett väldigt hårt beslut”

– De flesta som tittar är nog överens om att det var ett väldigt hårt beslut och det fanns ingen intention att fälla (Suarez) från spelarens sida. Det gjorde att vi hamnade efter direkt och gjorde vår uppgift betydligt svårare, säger West Bromwich tränare Roy Hodgson till BBC.

Hemmaspelarna reagerade med kraftiga protester vilket fördröjde Charlie Adams straffspark. 25-åringen var ändå iskall när han rullade in ledningsmålet.

”Vi förtjänade segern”

Efter 45 minuter kom sedan det definitiva avgörandet. Andy Carroll, som hade flera heta duster med West Bromwich svenske mittback Jonas Olsson, frispelades av Suarez och rullade in slutresultatet 2-0.

Liverpool hänger nu på i kampen om fjärdeplatsen, och en plats i Champions League.

– Alla killarna jobbade hårt och jag tycker att vi förtjänade segern. West Brom spelade bra men vi höll ihop och visade det genom att förtjäna de tre poängen, säger Carroll till BBC.

För hemmafansen fanns det ingen tröst och sången ”1-0 till domaren” sjöngs friskt efter straffmålet, skriver Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM