Nedsparkad – vädjar för att Rooney frias

FOTBOLL

I brev till Uefa: Borde inte bli avstängd

Wayne Rooney är avstängd hela EM:s gruppspel efter en eftersläng mot Montenegros Miodrag Dzudovic.

Nu skickar Dzudovic ett brev till Uefa där han ber dem att skona Englands anfallsstjärna.

– Waynes uppförande är det starkaste exemplet på ärlighet, skriver Dzudovic i ett brev enligt Soviet Sport.

Wayne Rooney fick rött kort direkt efter ha sparkat ner Miodrag Dzudovic bakifrån under höstens EM-kvalmatch mot Montenegro. Uefa behandlade sedan fallet och beslutade att stänga av 26-åringen i tre matcher vilket innebär att han missar hela gruppspelet i EM.

”Inte någon aggression”

Engelska fotbollsförbundet (FA) överväger om de ska överklaga beslutet – men nu tar hela affären en oväntad vändning. Rooneys ”offer” skickar själv ett brev till Uefa för att hjälpa engelsmannen.

– Miodrag vill understryka att han inte uppfattade någon form av aggression i Rooneys uppförande. Enligt honom drevs Englands landslagsspelare av känslor och det var en följd av desperation snarare än ilska, skriver ryska Soviet Sport i brevet som undertecknats av Dzudovic, rapporterar ESPN.

”Borde inte bli avstängd”

Montenegros spelare hoppas nu att Uefa ska korta Rooneys avstängning.

– Den viktigaste detaljen vi ber er att uppmärksamma är Wayne Rooneys ursäkt. Han insåg att han gjort fel och har dåligt samvete. Uefa lägger så stor vikt vid Fair Play men Waynes uppförande är det starkaste exemplet på ärlighet.

– Det är ovanligt att en spelare lämnar planen och bara skyller på sig själv efter att ha blivit utvisad. Enligt vår åsikt borde inte Wayne Rooney bli avstängd en enda match. Vi hoppas att vår röst blir hörd i Uefa.

ARTIKELN HANDLAR OM