Målkavalkad då City gick vidare i FA-cupen

FOTBOLL

Utklassade Notts County

Foto: AFP
Kolo Toures Manchester City hade inga problem att vinna mot Notts County.

Notts County skrällde och kryssade mot Manchester City i det första FA-cupmötet.

Men någon skräll var de inte nära i omspelet.

City vann med hela 5–0 – efter en riktig islossning i slutet.

– Vi såg i dag hur svårt det blir att gå hela vägen, säger tvåmålsskytten Patrick Vieira.

Det var nog inte många som hade trott att Notts County skulle ha någon chans mot Manchester City då de möttes i FA-cupen den 30 januari.

Men Notts, som bara ligger fyra poäng över nedflyttningsstrecket i League One, skrällde och fick med sig 1–1, vilket innebar att det i dag spelades omspel på City of Manchester Stadium.

Flera mål i slutet

Där tog Notts FA-cup-äventyr över för denna gång. Efter att Patrick Vieira nickat in två hörnmål ledde City med 2–0 efter 58 minuter, och det såg tungt ut för gästerna.

Men tyngre skulle det bli. De sista tio minuterna rasade det iväg ordentligt, och City gick till slut upp till hela 5–0.

Siffrorna var kanske något stora, men City var det klart bättre laget och vann rättvist. Nu väntar Aston Villa i den femte rundan på onsdag om en och en halv vecka.

Vieira nöjd

Patrick Vieira var nöjd med sina två hörnmål.

– Vi gör inte tillräckligt många mål på fasta situationer så jag tackar Gud för att jag gjorde två mål, sade Vieira enligt nyhetsbyrån AP, och fortsatte:

– Vi vet hur vi ska göra för att vinna, men såg i dag hur svårt det kommer att bli om vi ska gå hela vägen. Vi måste jobba hårt och tro på oss själva och jobba lika hårt som vi gjorde i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM