Bremen intresserat av Clarence Seedorf

Foto: AP
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics lagkamrat Clarence Seedorf ryktas till tyska Bundesliga.

Enligt holländska och italienska medier är Werder Bremen intresserat av holländaren för att fylla hålet efter Mesut Özil.

Hela fotbollsvärlden fick upp ögonen för Werder Bremens spelgeni Mesut Özil under sommarens VM i Sydafrika. Real Madrid drog det längsta strået i kampen om tyskens signatur.

Werder Bremen valde då att inte lägga alla pengarna från övergången på en etablerad ersättare, utan valde att hålla fast vid talangerna Marko Marin och Aaron Hunt samt att förlita sig på nyförvärven Marko Arnautovic och brassen Wesley.

Ett bevis på förtroende från klubbens sida. Men det föll inte väl ut.

Efter 21 spelade ligamatcher placerar sig Bremen på en blygsam trettonde plats med endast 23 inspelade poäng. I sin Champions League-grupp hamnade laget sist efter Tottenham, Inter och Twente.

En ordentlig missräkning.

Utgående kontrakt

I dag uppger italienska Corriere dello Sport att Werder Bremens sportchef Klaus Aloffs skickat ett kontraktserbjudande till Clarence Seedorf. Den holländske spelfördelaren sitter på ett utgående kontrakt i Milan, vilket innebär att den tyska klubben slipper att betala en övergångssumma. Den 34 år gamla holländaren har fått nöja sig med 13 ligamatcher från start den här säsongen.

Holländska AD Sport rapporterar också om den tyska klubbens intresse. Men det finns flera frågetecken kring en möjlig övergång.

Seedorf har gång på gång uttryckt önskemål om att få stanna i Milano-klubben, dessutom skulle en övergång till Bremen innebära en ordentlig lönesänkning.

Om mittfältaren, som gjort fem assist denna säsong, trots allt väljer att testa lyckan i Tyskland kommer det att bli en utmaning att fylla tomrummet efter Özil.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga