Fotboll

Fiaskoavslutning för Tyresö

Av: 

TT

FOTBOLL

Göteborg vann efter chockstart

Tyresö hade chans på guldet.

I stället blev säsongsavslutningen ett fritt fall.

– Jag tycker att vi saknar hjärta, säger en besviken Josefine Öqvist efter storförlusten, 1–4, mot Göteborg.

Egentligen var guldchanserna borta redan tio sekunder in i matchen, då Malmö gjort 1–0 på Örebro. Tyresö och gästande Göteborg hade i stället det stora silvret och en Champions league-plats att spela om.

Och det var gästerna – utan tränaren Torbjörn Nilsson som låg kvar hemma däckad i magsjuka – som tog tag i taktpinnen direkt.

Redan efter tio minuter stod det 3–0 till Göteborg, och uppförsbacken blev för brant för Tyresö.

Josefine Öqvist hade flera bra lägen till att reducera, men landslagsanfallaren hade inte siktet ordentligt inställt.

– Man är bara besviken. Vi kunde inte hålla huvudet kallt. Malmö kunde det, och Göteborg kunde det. Men inte vi, säger hon.

Föll i tabellen

Tyresö ledde damallsvenskan när två omgångar återstod. Men efter två raka förluster föll laget till fjärde plats i tabellen och passerades även av Umeå, som slog Hammarby med 4–0 i slutomgången.

– Det känns piss. När vi var så nära i år, så vill man ju självklart ha guldet. Och Champions league hade man sett fram emot, att vi i alla fall skulle klara av det. Nu blir det inte så, säger Öqvist.

Planen för hårdsatsande Tyresö är att klubben ska ta SM-guld 2012. Inför nästa säsong har man redan gjort klart med Caroline Seger, som var med om att skjuta guldet till Malmö i år, och större delen av årets trupp är under kontrakt.

Klubbens sportchef Hans Löfgren tror inte att bakslaget med uteblivet Champions league-spel kommer göra det svårare att förstärka laget ytterligare.

– Jag tror fortfarande att bilden av Tyresö är att vi är ett starkt bygge. Sett till säsongen ska vi vara nöjda, säger han.

Repris i cupfinalen

Om två veckor har Tyresö chans få upprättelse, när man återigen ställs mot Göteborg i finalen av Svenska cupen.

– Det känns otroligt bra att ha det kvar. Det vore guld att få gå ifrån ett sådant här år med i alla fall en titel, säger Tyresös tränare Stefan Fredriksson.

Göteborg säkrade andraplatsen i tabellen för andra året i rad, och därmed Champions league-spel även kommande säsong.

– Just nu känns det faktiskt ganska beigt. Men det är också viktigt att vi gläds, och det gör vi nog snart. Champions league är jätteviktigt för oss, säger Göteborgs lagkapten Lisa Ek, som själv satte det sista målet som betydde 4–1.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!