”Om Inter köper Messi ska vi köpa Ronaldo”

FOTBOLL

Zambrotta: Kan följa Pep

Milans back Gianluca Zambrotta tror på ryktena att Pep Guardiola kan vara på väg till Inter.

34-åringen säger nu att Milan ska följa den kapprustning spanjoren kan starta hos ärkerivalen.

– Jag har förstått att ett av Inters mål är att värva Messi. Om han går till Inter tycker jag att Berlusconi borde värva Cristiano Ronaldo, säger Zambrotta till Tuttomercatoweb.com.

Har serie A-spelarna och de italienska journalisterna tappat förståndet eller kan världens två kanske bästa spelare byta liga till den italienska som skriker efter nya profiler? Klart är att de italienska spelarna nu börjar tro på ryktena att Leo Messi och Cristiano Ronaldo kan lockas av serie A-fotboll.

Moratti beundrar Messi

Landets tidningar har tidigare rapporterat om Inter-presidenten Massimo Morattis beundran för Leo Messi och starka band till argentinarens far. Samtidigt skrev de i veckan om Milan-presidenten Silvio Berlusconis uttalande om att han drömmer om att värva Cristiano Ronaldo och Inters försök att få över Barcelonas manager Pep Guardiola.

Det senare tror i alla fall Milan-spelaren Gianluca Zambrotta, som spelade för Guardiola i Barcelona, inte är omöjligt.

”Inte förvånad om Pep väljer Inter”

– Efter att ha varit så länge i ett lag behöver du motivation för att fortsätta. Han (Guardiola) är annorlunda mot (Manchester Uniteds Sir Alex) Ferguson. Det skulle inte förvåna mig om vi får se honom i Inter, säger Zambrotta.

Med det tror även Zambrotta att Messi och Ronaldo kan komma till den italienska ligan.

– Det kanske blir så att Guardiola frågar Messi om han kan följa med till Inter. Du kan aldrig säga aldrig, säger Milan-backen.

– Jag har förstått att ett av Morattis mål är att värva Messi. Om han går till Inter tycker jag att Berlusconi ska värva Cristiano Ronaldo.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A