Succébacken på väg – till Mexiko

FOTBOLL

Dyr dragkamp väntar Djurgården om klubben vill behålla Gale

Foto: Storspel Gale Agbossoumonde storspelade i går. Daniel Larsson och Guillermo Molins (bilden) hade svårt mot Dif-backen.

Fortsätter storspelet vill Djurgården behålla lånet Gale Agbossoumonde – och klubben säger sig ha råd.

Men det blir en dragkamp mot flera mexikanska lag.

– Det finns alternativ där som verkar intressanta, säger den amerikanske U20-kaptenen.

Gale Agbossoumonde, 19, är nöjd med sin allsvenska debut. Han hade inte väntat sig att ”nummer sju” (Daniel Larsson) skulle vara så snabb, men tycker sig ha rett ut situationerna.

– Jag förväntade mig mer direkt fotboll, som i USA, med mer långbollar. Men båda lagen spelade fotboll, vilket jag inte förväntade mig. Det var bättre än väntat, säger han.

Tillsammans med Joona Toivio bildar den unge amerikanen Djurgårdens tänkta mittbackspar. Men bara över sommaren, för sedan rinner lånet ut och allt blir ovisst.

”Har ingen kontroll”

– Jag vet inte om jag drar tillbaka till Portugal. Det finns andra alternativ om det inte fungerar så att jag blir kvar här, säger Agbossoumonde.

Mittbacken företräds av firman Traffic Sports och ger intryck av att vara helt i deras händer, vilket fört honom till tre olika klubbar det senaste året: portugisiska topplaget Braga, andraligans Estoril och nu Djurgården.

I augusti kan runtflackandet fortsätta.

– Jag har ingen kontroll över det. Traffic äger rättigheterna och jag har inte mycket att säga till om, säger han.

Sportbladets uppgifter säger att lag från Mexiko vill ha Agbossoumonde. Dessutom har konkreta förslag kommit från ett tyskt lag och några hemma i USA.

Ändå förväntar sig Djurgården att de ska knyta till sig mittbacken – så länge han fortsätter imponera.

”Bra relation”

– Vi följer honom och har en bra dialog med de som företräder honom. Vi vet att relationen vi har skapat med hans rådgivare har förbättrats av att vi lät honom åka till Guatemala för kvalmatcher, säger sportchefen Stefan Alvén.

Har ni ekonomiska muskler för en affär?

– Det är för tidigt att spekulera i än, men fortsätter han så här lär vi nog kunna hitta en lösning, tror jag.

ARTIKELN HANDLAR OM