Allsvensk spelare dömd för rattfylla

FOTBOLL

Klubben: Vi har gjort en stor insats sen det hände

Alkoholen hade inte gått ur kroppen när den allsvenske spelaren skulle köra hem dagen efter en fest.

Nu döms han till 36 000 kronor i dagsböter.

– Vi har gjort en stor insats sedan det hände. Saken är utagerad från vår sida, säger en representant för den berörda klubben.

Det var den 12 december 2009 som spelaren, som då liksom nu tillhör ett allsvenskt lag, stoppades av polis. Blåstestet visade att mannen hade 0,17 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar cirka 0,4 promille alkohol i blodet.

Nu har tingsrättens dom kommit. Spelaren, som har erkänt att han druckit, döms till 40 dagsböter a 900 kronor, det vill säga 36 000 kronor. Han ska även betala 500 kronor till brottsofferfonden.

”Vi är med och stöttar”

– Vi ser saken som utagerad i dag, säger en representant för spelarens klubb.

Vad har ni för alkoholpolicy?

– Jag har inte de exakta formuleringarna, men det går i korthet ut på att vi aktivt ska arbeta för att man inte ska blanda alkohol och idrott i samband med match och träning. Man ska även vara försiktig i privata sammanhang.

– Vi har också ett arbetsgivaransvar, att vi är med och stöttar i sådana här situationer.

Har ni stöttat er spelare?

– Ja, vi har gjort väldigt mycket för honom. Vi har haft enskilda samtal, mentala tränare... helt enkelt stöttat vad gäller den sociala delen.

Några repressalier från den allsvenska klubben är inte aktuellt.

– I dag har vi fullt förtroende för vår spelare. Han har erkänt vad han gjort och vi har inte haft någon anledning att misstänka att något liknande har hänt sedan dess, säger klubbrepresentanten.

Sportbladet har förgäves sökt fotbollsspelaren.

ARTIKELN HANDLAR OM