Rooney ny på Twitter – började med felstavning

FOTBOLL

London Calling med Wennman

Foto: KLICKA PÅ BILDEN FÖR STOR LÄSBAR VERSION!

Eder hopplöst gammalmodige redaktör nöjer sig med att följa det här nya Twitter-fenomenet lite på avstånd, så att säga. Men det är onekligen en ­intressant utveckling som pågår eftersom fansen för en gångs skull fått en direktlinje till fotbollsstjärnornas personliga funderingar.

Tre Twitter-nyheter från Premier League:

1) Wayne Rooney öppnade ett konto och började twittra för första gången i söndags. Han startade med att stava fel – han skrev ”bare” istället för ”bear” – men fuck that: mannen noterade häpet hur det bara rasade in namn som tänker följa honom. Nästan 6 000 personer i timmen, närmare bestämt. På ett dygn var han uppe i 140?000 Twitter-polare.

Hur många det är innan veckan är slut vågar vi inte spekulera i. En följdeffekt var också att frugan Coleen omedelbart fick 37 000 nya följare.

2) Rooneys klubbkompis i Manchester United, Darron Gibson, började också twittra i påskhelgen. Men innan det ens hade gått två timmar stängde han kontot igen, helt knäckt. Detta på grund av alla elaka och förolämpande kommentarer han fick från jordklotets skoningslösaste, grymmaste folkgrupp – fotbollsfansen.

3) En tredje United-man, Michael Owen, startade i sin tur en intressant konversation med en Daily Mirror-journalist via sin Twitter-sida, ett meningsutbyte som kunde följas av alla Owen-beundrare. Det blev en slags ”twintervju” där Owen gav sin syn på den ökade misstron mellan spelarna och pressen. ”Relationen mellan oss och skribenterna måste bli bättre, eftersom de som drabbas är fansen. Men det är svårt med tanke på alla sensationsrubriker som irriterar oss. Ni får oss att se ut som clowner, trots att de flesta av spelarna är helt normala”.
LÄS HELA LONDON CALLING NEDAN: