Vajebah Sakor ut på bår i Blåvitts 3–0-seger

avStaffan Dickson

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg vann träningsmatchen mot BP med 3–0 efter två mål av Elias Mar Omarsson och ett av det georgiska nyförvärvet Giorgi Kharaishvili.

I andra halvlek bars Vajebah Sakor ut på bår – men enligt Blåvitts läkare ska det inte röra sig om en allvarlig skada.

Vajebah Sakor var förra säsongen utlånad till Göteborg från italienska storklubben Juventus. Inför årets säsong skrev 21-åringen på ett treårskontrakt med Blåvitt.

– Naturligtvis en stor ära för mig och en fantastisk möjlighet att visa vem jag är som fotbollsspelare. Jag har gjort en resa med Juventus, men från och med i dag är det IFK Göteborg, med mina lagkompisar, föreningen och inte minst alla supportrar, som gäller. Jag är oerhört glad och tacksam, sa han till klubbens hemsida.

Smäll på nerven

I dagens träningsmatch mot BP byttes Sakor in i den 54:e minuten. En kvart senare senare föll mittfältaren ner på planen, till synes oattackerad, och grinade sedan illa när han bars ut på bår och tog sig åt knät.

Enligt Göteborgs-Posten verkar det dock inte röra sig om en allvarlig skada.

– Han fick en smäll på nerven på utsidan av knäet och tappade känseln och kraften i benet. Det känns inte som att det ska vara någon allvarlig skada, säger läkaren Jon Karlsson till tidningen.

Göteborg vann matchen med 3–0 efter två mål av islänningen Elias Mar Omarsson i första halvlek och ett av det georgiska nyförvärvet Giorgi Kharaishvili i matchens slutminuter.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM