Läkarens attack mot Pep: ”Konstant rädd”

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

2015 lämnade plötsligt Bayern Münchens läkarteam klubben under oklara omständigheter.

Nu avslöjar läkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt att relationen med tränaren Pep Guardiola var ohållbar.

– Guardiola är en person med dåligt självförtroende som gör allt för att dölja det för andra, säger Müller-Wohlfart i boken, som Bild har tagit del av.

Saker och ting slutade inte väl 2015 mellan den dåvarande Bayern-tränaren Pep Guardiola och klubbläkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

När Guardiola anlände till den tyska storklubben 2013 hade läkaren varit där i 35 år. Två år senare lämnade Müller-Wohlfart och hans team, på grund av att de kände sig utpekade som syndabockar efter Bayerns förlustmöte med Porto i den första kvartsfinalen av Champions League.

Guardiola, som ofta hamnade i hätska ordväxlingar med läkarteamet, ska ha haft invändningar på Müller-Wohlfarts arbetssätt och kritiserade även hanteringen av skadade Thiago Alcantara.

”Pep känns konstant rädd”

I en nyutgiven bok, som Bild har tagit del av, berättar nu Müller-Wohlfart vad som egentligen hände.

– Jag tycker att Pep Guardiola är en person med dåligt självförtroende som gör allt för att dölja det för andra människor, säger Müller-Wohlfart i boken.

– Det gör att han känns konstant rädd. Inte så mycket över att förlora utan mer rädsla för att förlora makt och auktoritet. Han visste allt bättre; fem minuters uppvärmning var tillräckligt, även om det kunde sluta illa. Uppenbarligen såg han mig som en mottagare av hans order som han kunde bossa runt hur han ville.

Vid ett tillfälle rann det över för Müller-Wohlfart som grälade intensivt med Guardiola innan han slutligen valde att lämna klubben.

– Jag skrek på Guardiola och slog näven i bordet så hårt att tallrikar och muggar skakade. Det var första gången som jag kände behov av att höja rösten under alla åren (i Bayern), säger Müller-Wohlfart.

Bayern-presidenten: ”Hade kunnat förhindra det”

I boken finns även ett gästinspel från Bayerns sportchefen Uli Hoeness. Sportchefen, som avtjänade ett skattebrottsstraff då läkaren lämnade, känner dåligt samvete över hur klubbens relation med Müller-Wohlfart avslutades.

– Jag tror att jag hade kunnat förhindra konflikten mellan ”Mull” och Pep Guardiola, säger Hoeness.

– Pep Guardiola är en stolt katalan och spanska fotbollstränare har en komplicerad relation till klubbens läkarteam.

Guardiolas Manchester City är två segrar från att säkra Premier League-titeln och är dessutom vidare till kvartsfinal i Champions League. Även Bayern är kvar i turneringen.

Världens 10 dyraste trupper 00:30