Albin Ekdals tränare får sparken

Foto: GUENTER SCHIFFMANN / AFP
FOTBOLL

Albin Ekdals Hamburg SV har gått tungt i flera säsonger.

Laget ligger näst sist i Bundesliga med sex poäng upp till säker mark.

Nu får tränaren Bernd Hollerbach sparken efter bara 50 dagar på posten.

Den 1 juli 2008 tillträdde Martin Jol som huvudtränare för Hamburg SV och fick sparken sommaren där på. Det är senaste gången en HSV-tränare haft kvar sitt jobb en hel säsong. Efter det har klubben hunnit avverka 13 stycken huvudtränare, varav två, Bruno Labbadia och Rodolfo, fått chansen två gånger.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Den senaste tränaren i raden klarade sig bara i 50 dagar. Under eftermiddagen meddelade klubben att Bernd Hollerbach har fått sparken. Han kommer att ersättas av U21-tränaren Christian Titz.

Klockan på Volksparkstadion

Hamburg SV är det enda laget i Bundesliga som aldrig har åkt ur högstaserien, men de senaste säsongerna har det varit nära för Albin Ekdals lag.

Hamburg har kunnat stoltsera med den klocka som tickar på hemmaarenan Volksparkstadion, en klocka som räknar hur länge laget varit i Bundesliga.

Men den här säsongen ser det verkligen ut som att klockan till slut kommer stanna. Med åtta omgångar kvar ligger Hamburg näst sist och har sju poäng upp till säker mark.

Även om glappet inte är ointagligt är det inte mycket som talar för att Hamburg överlever ännu en säsong i högstaligan. Kanske kan det nya tränarbytet ge en positiv effekt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga