Agon Mehmeti klar för Örebro

avMagnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Agon Mehmeti

Örebro presenterade under måndagen en ny anfallare.

Agon Mehmeti är nu klar för klubben.

Den tidigare Malmöspelaren har skrivit på ett kontrakt på 1+2 år.

Som NA först avslöjade presenterade Örebro SK en ny anfallare under måndagen. Spelaren i fråga är den tidigare Malmöstjärnan Agon Mehmeti som lämnade svensk fotboll för spel i runt om i Europa 2016. Han har representerat klubbar i Norge, Turkiet och England sedan dess.

– Det känns jättebra, det var detta jag ville och det känns som rätt steg för mig. Jag har kommit till en familjär klubb. Jag ser fram emot att få vinna matcher med ÖSK och ge tillbaka till fansen som stöttar oss, säger Agon Mehmeti i ett pressmeddelandet.

Inte spelat match på åtta månader

29-åringen senaste klubbadress var den engelska League One-klubben Oxford som han lämnade sommaren 2018.

– Vi är medvetna om att Agon har haft en längre period utan matchspel men vi är beredda att ge honom den tid han behöver för att få tillbaka honom i matchform. Med sin personlighet och erfarenhet kommer han att bidra till ÖSK:s fortsätta utveckling framåt på ett positivt sätt, säger Axel Kjäll, tränare i ÖSK Fotboll

Nu är anfallaren tillbaka i allsvenskan och har totalt spelat 113 allsvenska matcher för Malmö och gjort 28 mål. Det här blir Mehmetis tredje sejour i allsvenskan.

– Agon är en spelare med mycket fina egenskaper som tidigt i sin karriär visade att han håller hög klass. Han är en stark karaktär och min förhoppning är att han kan fortsätta att producera för ÖSK när han har blivit varm i kläderna, säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK Fotboll i ett pressmeddelandet.

Kontraktet är enligt uppgift skrivet på ett år med option för ytterligare två år.

Sportbladets guldmålningar 2006–2018 00:41
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM