Svenska Cupen fotboll (herrar)

Kritiken mot Alm: ”Jag tror inte på honom”

avPer Bohman

Målkung och matchhjälte.

Men Mervan Celik får inte starta för Häcken.

Nu riktar han hård kritik mot Andreas Alm.

– Jag är mycket besviken över att bänkas. Jag tror inte på det han säger till mig, säger anfallaren.

Han hade gjort 9 mål i svenska cupen. Ändå fick Mervan Celik inte starta i semifinalen mot Djurgården. Då gav anfallaren sin tränare svar på tal när han under förlängningen skickade in segermålet (3–2) på Tele2 Arena och sitt 10:e mål i turneringen.

– Jag visste att Celik skulle göra mål. Han är stekhet just nu, säger lagkamraten Alexander Jeremejeff.

Långskottet var rappt och lite avigt, men såg inte otagbart ut för målvakten Per Kristian Bråtveit.

– Så sjukt billigt... menade Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Efteråt var Celik förstås glad över avancemanget efter den tuffa, och stundtals mycket välspelade, matchen mot Djurgården.

– Det kändes underbart att ta oss till final. Det visade jag också när jag firade. Det var en sjuk känsla när jag såg att bollen gick in.

”Ni får fråga tränaren”

Men han var samtidigt tydligt besviken på Andreas Alms beslut att bänka honom i semifinalen. Det köper Celik helt enkelt inte och han försökte inte heller dölja sin frustration.

– Ni måste fråga tränaren varför jag inte får starta, för det är en bra fråga.

På presskonferensen nämnde han att Paulinho var svår att peta...

– Det finns alltid plats för en bra spelare. Särskilt med tanke på hur jag har presterat. Då borde jag få spela från start. Utan tvekan. Så som jag har presterat under hela försäsongen. Både i cupspelet och träningsmatcherna. Jag har varit bra och visat på allvar att jag kan leverera. Då tycker jag att jag ska spela från start.

”Jag är mycket besviken”

Hur känner du över bänkningen?

– Jag är besviken. Mycket besviken.

Har du frågat Andreas Alm om varför?

– Vi har snackat lite. Men han säger att han tar ut det bästa laget. Jag tycker jag att ska vara med om det är det bästa laget nu när jag levererar, men det får jag inget riktigt svar på. Jag tror inte på det han säger till mig, säger Celik och fortsätter:

– Jag vill inte vara någon ”supersub”. Jag vill vara en viktig spelare i laget och vara med från början, från start. Att bära laget.

Alm: ”Han är inte enig med mig”

Andreas Alm uttalade sig om den knepiga situationen under presskonferensen.

– Det är bra att spelarna är i slag så det blir svårt att välja. Hans bästa position är till vänster. Där har vi en spelare som gjorde 20 mål och 8 assist förra säsongen (Paulinho). Vi tycker att ”Palle” är en väldigt, väldigt bra spelare. Mervan tappar lite när han spelar till höger sett till hans bästa egenskaper. Men ja, vi behöver alla. Det är uppenbart, säger Alm och fortsätter:

– Mervan är inte enig med mig och tycker förstås att han ska starta. Han har en passion för fotbollen som är stor.

Häcken får möta vinnaren av AIK och AFC Eskilstuna i finalen.