”De borde söka jobb”

Zlatans attack mot United-ikonerna: Vi vet att ni hade er tid

avPatrik Brenning

Publicerad:

Allt Manchester United gör i dag jämförs med framgångarna klubben hade under Sir Alex Ferguson.

Det menar Zlatan Ibrahimovic som tröttnat på kritiken och slår tillbaka mot Fergusons gamla profiler i ”92-generationen”.

– De borde söka jobb, säger Ibrahimovic till The Mirror.

Sir Alex Ferguson aura vilar fortfarande över Manchester United och upprätthålls bland annat av att klubbens gamla 92-generation nu också har några av de tyngsta expertrollerna i brittisk tv. Bland spelarna (som vann FA Youth Cup tillsammans 1992 och sedan bildade stommen i klubbens mest framgångsrika lag genom historien) har bland annat Gary Neville och Paul Scholes flera gånger kritiserat dagens United i sina roller som tv-experter.

”Klagar hela tiden”

Men de ständiga hänvisningarna till att ”så skulle det inte ha fungerat på Fergusons tid” rör upp känslor. Inte minst hos Zlatan Ibrahimovic som trots att han lämnat klubben nu riktar hård kritik mot de gamla United-ikonerna.

– De är inte där längre. De är på tv och klagar hela tiden eftersom de inte är en del av klubben. Om du vill jobba i klubben, gå dit och sök ett jobb då så behöver du inte sitta i tv och klaga och kritisera. Ja, ni hade er tid, vi vet, säger Zlatan till The Mirror.

1 av 2 | Foto: JON SUPER / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Gary Neville och Paul Scholes

”De gillade inte det”

Det är ingen hemlighet att Ibrahimovic står sparkade tränaren José Mourinho nära och 37-åringen delar även agent med Paul Pogba, den spelare som kanske fått allra hårdast kritik under de senaste säsongerna.

– Pogba var i United när han var ung men han åkte därifrån för att sedan komma tillbaka och i Ferguson-cirkeln gillar de inte det eftersom de stannade hela sina liv under Ferguson och aldrig lämnade Ferguson, säger Zlatan och fortsätter:

– De snackade inte ens om inte Ferguson sa åt dem att prata. Så när de pratar nu vet jag inte om det beror på att Ferguson gett dem tillåtelse eller inte.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM