Majstorovic ’superaktuell’ för startelvan i derbyt

Av: Oskar Månsson

Publicerad:

”Han kan spela 110 minuter”

Knäskadan från i våras är inget besvär länge – Daniel Majstorovic är redo för comeback.

Mycket pekar på att 35-åringen spelar från start i derbyt.

– Det är en fantastisk möjlighet för honom. Jag skulle gärna byta plats med honom, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

Gjorde AIK-debut mot Torslanda i cupen.
Gjorde AIK-debut mot Torslanda i cupen.

Den rutinerade mittbacken gjorde visserligen minicomeback i veckan, han spelade 45 minuter i cupen mot Torslanda, men det är till derbyt som den riktiga återkomsten är tänkt att ske.

Och det mesta talar för att Daniel Majstorovic startar mot Djurgården – inte minst med tanke på att Niklas Backman (avstängd) och Alexander Milosevic (skadad) saknas.

”Det blir fantastiskt”

– Majstorovic är super-aktuell till derbyt. Han såg bra ut i träningsmatchen och säger att det inte varit några problem efter det, säger Nebojsa Novakovic.

Kan han spela 90 minuter?

– Han kan spela 110 minuter.

I så fall: en bra match att göra comeback i?

– Det är den bästa matchen man kan komma till. Alla stora spelare gillar stora matcher och det är en fantastisk möjlighet för honom, att få debutera i AIK i en sådan match. Jag skulle gärna byta plats med honom – det kommer bli fantastiskt med 35 000 på läktarna, säger ”Nebo”.

– OM han spelar från start, alltså.

Skakade sig i Blågult

Det var på en landslags-träning i februari som mittbacken skadade sig efter en duell där Zlatan Ibrahimovic tacklade Anders Svensson över Majstorovic ben så illa att korsbandet gick sönder.

Men rehaben har alltså gått helt enligt plan.

– Det är tydligt att han är väldigt bra tränad, säger Novakovic.

Även i övrigt ser det ljust ut på skadefronten för AIK. Bortsett från Backman och Milosevic är hela truppen disponibel i derbyt.

– Det kan fortfarande hända saker, vi har en träning till. Men just nu är alla andra tillgängliga. Det kommer bli ett fantastiskt derby. Det är två fina lag i bra form och en massa publik och intresse från media, säger Novakovic.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN