Fotbolls-VM

”Svårt att förstå varför Zlatan är så arg”

Av: 

Daniel Hultqvist

FOTBOLL

Färöarna slår ifrån sig Zlatans ”gnällstämpel”

Zlatan räddade Sverige med två mål.

Efter riktade han kritik mot Färöarna som var ”gnälliga”.

Nu slår den lilla nationen tillbaka.

Landslagsspelaren Símun Samuelsen hör själv av sig till Sportbladet för att slå undan stämpeln på färöiska landslaget.

– Zlatan gillar att påpeka hur mycket pengar han tjänar. Han är en sån bra spelare att vi inte förstår varför han är så tjurig, säger Samuelsen.

Samuelsens mejl till Sportbladet dagen efter landskampen.
Samuelsens mejl till Sportbladet dagen efter landskampen.

Zlatan Ibrahimovic bröt en lång måltorka i landslaget efter 2-0 på Friends arena.
Men anfallsstjärnan var mot Färöarna inblandad i flera hårda dueller och hetsiga situationer. Bland annat med målvakten Gunnar Nielsen. Kulmen kom när Zlatan sköt in straffen som avgjorde matchen där han vrålade ut sin glädje i riktning mot Nielsen.

Efteråt förklarade svensken varför han psykade Nielsen:

– Han snackar för mycket. Han ska vara tyst. Det kändes som att de gnällde hela matchen. Jag har aldrig mött ett lag som gnällt så mycket. Fokusera på att springa och spela så kanske du får en poäng, sa Zlatan.

Gunnar Nielsen var inte allt för imponerad av Zlatans beteende och kallade Ibrahimovic ”respektlös” – och nu får Zlatan ytterligare en portion kritik från färöiskt håll för sitt beteende planen.

– Vad säger regeln om att kasta bollar på vår målvakt? Jag vet inte, men varför håller han på så där? Att vi gnäller tycker jag inte, vi är ett väldigt litet land och försöker göra vårt bästa hela tiden, säger Símun Samuelsen, som blev inbytt i andra halvlek.

”Ingen rättvis bild av oss”

Landslagsspelaren hör själv av sig till Sportbladet under onsdagsmorgonen via mejl för att klargöra bilden av nationen som enligt Samuelsen orättvist smutskastats för att vara ovårdade och gnälliga.

– Det är ingen rättvis bild av oss. Jag såg intervjun med Zlatan som säger att vi gnäller, men vi gnäller inte. Problemet är att det är en spelare som startar allting och det är Zlatan själv men självklart kommer han förneka det.

Enligt Samuelsen höll Zlatan under matchens gång inte igen i de hetsiga konversationerna med de färöiska spelarna, något som Samuelsen ställer sig frågande till.

– Zlatan gillar att påpeka hur mycket pengar han tjänar. Han är en sån bra spelare att vi inte förstår varför han är så tjurig. Han borde var glad för han är en bra spelare som tjänar mycket pengar, säger Samuelsen.

– Är det en sak vi inte gör är det att trashtalka, motståndarna blir bara bättre av det och det är ingen del av vår taktik. 2-0 för Sverige var ingen katastrof, vi spelade okej men vi trashtalkade inte honom som man kan läsa. Vi spelar hårt och ärligt men vi snackar inte ner någon på det sättet. Vissa svenska spelare kanske själva borde titta sig i spegeln. Vi är ett litet land och skulle de försöka trycka ner oss ännu mer är det bara konstigt.

”Han borde vara tyst och spela”

– Poängen jag försöker göra är att Zlatan tillhör topp tre i världen. Han är professionell spelare medan vi inte är det. Vi slutar jobbet vid fyra och tränar bara kvällarna.

Försökte du prata med Zlatan efteråt?

– Nej, nej, jag skriver bara till er för vad jag läste. Vi är ett fredligt och vanligt folk. Ingen av våra spelare har en historia av röda kort. Vi är inte ojusta eller fula spelare.

Är det någon speciell situation du tänker på?

– Nej, generellt är våra matcher lugna men han (Zlatan) gillar att prata och jag förstår ibland inte vad han säger. Han säger att vi är fiskare, ja, vi är fiskare för det tillhör vår kultur och jag förstår inte varför han beter sig så. Vad han tjänar per minut eller dag gör vi knappt på ett helt år, då är det svårt att förstå varför han är så arg på planen.

Är det ett tecken på desperation eller frustration?

– Kanske. När vi ser på VM hejar vi alltid på de skandinaviska lagen för vi vill att det ska gå bra och Zlatan är på en nivå som alla bara kan drömma om. Det är bara absurt att vi skulle försöka snacka skit om Zlatan. Med sunt förnuft borde den största mannen vara Zlatan. Han borde istället vara tyst och spela, säger Símun Samuelsen som har en sista hälsning till det svenska landslaget:

– Vi ska givetvis försöka slå Österrike. Kanske hjälper det er att kvalificera er...

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM