Ska locka Zlatan – med bonusar

FOTBOLL

”Alla kunde se att vi saknar stora anfallare”

1 av 2 | Foto: Ibrahimovic spelade i Juventus 2004–2006.

En lön som inte överskrider Juventus lönetak.

Och en rad olika bonusar ovanpå det.

Så vill Juve lösa problemet med Zlatans höga lön och kunna värva honom.

Viljan finns där och samtal pågår, kring Zlatan.

Stjärntränaren Antonio Conte har, som Sportbladet skrev redan i går, klargjort för Juventus ledning att han verkligen vill ha ”Ibra” till nästa säsongs storsatsning på Champions League.

Enligt källor i Turin har vd:n Beppe Marotta ­varit tveksam till affären.

– Men sättet vi åkte ut i Champions på mot Bayern visar smärtsamt väl hur tydligt vi saknar stora anfallare. Alla kunde se det, även Marotta, säger en Juve-kontakt.

Nya samtal i går

Redan under gårdagen fördes nya samtal kring Zlatan och andra önskemål på Contes lista. Man vill värva en stor anfallare till, som ska komplementera Zlatan i spelstilen. Dessutom följer Juve PSG:s unge italienare Marco Verratti med stort intresse, med tanke på Pirlos ålder.

– Vi är tillbaka bland de största lagen där vi ska vara och nu blickar vi framåt, säger vd:n Beppe Marotta.

Enligt uppgifter från Italien har Pavel Nedved och Zlatans agent Mino Raiola tät kontakt och den förre mittfältsstjärnan Nedved uppges vara säker på att de ekonomiska frågorna går att lösa.

Juventus ledning sägs jobba på en lösning som innebär att ”Ibra” på pappret måste sänka sin lön ­rejält och hamna runt 5,5 miljoner euro netto året.

Garanteras bonusar

På så sätt hamnar han kring det lönetak man satt upp för att hålla ekonomin sund. Men utöver det ska Zlatan i sitt kontrakt garanteras en rad bonusar baserade på prestation: mål, assist, satta straffar och liknande. På så sätt skulle han kunna nå upp till en lön på runt ­åtta miljoner euro netto om året och det sägs vara en summa ”Ibra” kan acceptera.

Nedved uppges i sina samtal med Raiola trycka på att ”passion är viktigare än pengar” och att den anrika storklubben även vill, som Sportbladet redan skrivit, erbjuda Zlatan en framtida ­ledarroll.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A