”Bayern en skyskrapa – vi är en arbetsplats”

FOTBOLL

Juvetränaren slår tillbaka efter kritiken

Foto: Antonio Conte.

Totalt utspelat och kritiserat efter första kvartsfinalen.

Men Juventus tränare Antonio Conte tycker att laget fick oförtjänt med kritik.

– Bayern är en skyskrapa, medan vi är en arbetsplats, säger Conte inför returen mot Bayern München.

Juventus hade inget att sätta emot Bayern München när det tyska storlaget öste framåt för fullt på Allianz Arena. Efter 0-2-förlusten fick ”den gamla damen” ta emot hård kritik.

– Jag hörde att folk sa att det var den värsta prestationen av Juventus på flera år. Men vi har bara jobbat med det här laget i 18 månader och folk glömmer snabbt vad vi har åstadkommit, säger Conte enligt Football Italia.

Juventus degraderas till serie B 2006, men har snabbt kommit tillbaka till toppen i Italien. I fjol tog laget sin 28:e ligatitel. Conte menar dock att den här upplagan av Juventus får lida för klubbens glansdagar.

– Folk tror att allting är så lätt, men det är inte lätt att få framgång. För två år sedan var vi inte ens i Europa League. Bayern är en skyskrapa, medan vi är en arbetsplats, säger tränaren.

Fick inte fira födelsedag

I söndags föll Franck Ribéry 30 år och spelarna i Bayern München hade ordnat en överraskningsfest. Men klubbledningen ställde in den.

– Att skjuta upp festligheter kännetecknar en mästare. Det är alltid roligt, men vi kan inte gå händelserna i förväg, säger klubbdirektören Matthias Sammer till Bild.

– Juventus vann serie A 1997 och firade titeln. Annars hade Borussia Dortmund aldrig vunnit Champions League.

ARTIKELN HANDLAR OM