Tobias Sana in i VM-kvaltruppen

FOTBOLL

Efter flytten till Ajax – nu får han debutera i A-landslaget

Foto: BILDBYRÅN
Från Blåvitt till Ajax – till Blågult.

Tobias Sana lämnade IFK Göteborg för Ajax i somras.

Nu kommer nästa kliv.

23-åringen är uttagen i svenska A-landslaget som ska kvalspela mot Färörarna och Tyskland 12 och 16 oktober.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Tobias Sana är – tillsammans med Mathias Ranégie – bomben i den svenska landslagstruppen. Ajax-proffset har imponerat stort i Holland sedan flytten från IFK Göteborg och belönades på tisdagen med en plats till VM-kvalmatcherna mot Färöarna och Tyskland.

– Jag tycker han var pigg i Sverige och sedan har han utvecklats i Ajax. Det är viktigt på internationell nivå att göra poäng och det har han verkligen gjort i Ajax, säger förbundskapten Erik Hamrén.

”Verkligen spännande”

Om Sana får spela blir det första gången mittfältaren drar på sig en svensk landslagströja. 23-åringen har aldrig blivit uttagen i varken pojk- eller U21-landslag.

– Det är jätteskoj. Han har ingen landskamp tidigare och det är också skoj att det finns olika vägar till a-landslaget, säger Hamrén.

Att Sana slagit sig in i Ajax så snabbt har överraskat många. Hamrén är också imponerad över nivån 23-åringen nu spelar på.

– Han spelade förra Champions League-matchen mot tyska mästarna och ska nu spela mot de spanska mästarna på onsdag. Han får verkligen spela på hög nivå och har en speed som jag verkligen tycker är spännande.

Sana själv, som är Amsterdam och laddar för Champions League-matchen mot Real Madrid i morgon, i överlycklig.

– Jag är jätteglad. Det är en dröm som går i uppfyllelse, hälsar han via sin agent Anders Karlsson.

Läs en längre TT-intervju med Tobias Sana här!

ARTIKELN HANDLAR OM