Båda målvakterna skadade inför CL

Bayerns mardröm – Neuer klev av när Dortmund vann stort

Bayern München blev överkört av rivalen Borussia Dortmund på hemmaplan – men publiken hade annat att oroa sig för.

Målvakten Manuel Neuer skadade sig och sedan tidigare är reserven Tom Starke borta resten av säsongen.

Nu kan hoppet i värsta fall stå till 20-årige Lukas Raeder i CL-semifinalen mot Real Madrid.

Borussia Dortmund hade tagit ledningen med 1-0 genom Henrik Mkhitaryan när Manuel Neuer tvingades kliva av toppmatchen, i den redan avgjorda Bundesliga, i halvtid.

”Manuel Neuer har klivit av med en känning i höger vadmuskel. Bara en försiktighetsåtgärd”, meddelar Bayern via sitt Twitter-konto.

Spelar i reservlaget

Bayerns fans lär också be till sin lyckliga stjärna att det inte är någon fara. Sedan tidigare är reservmålvakten Tom Starke borta resten av säsongen med en armbågsskada vilket gav en mycket orutinerad herre chansen de sista 45 minuterna mot Dortmund.

20-årige Lukas Raeder spelar normalt med Bayerns reservlag men kastades nu in i hetluften. Det slutade med en 0-3-förlust efter att Marco Reus slagit till när Raeder tappat position och Jonas Hofmann dunkat in trean otagbart för målvakten.

Nyligen tillbaka från skada

Förlusten i sig är obetydlig för Bayern som redan är klar seriesegrare men om Neuer är skadad kan det bli betydligt mer kostsamt. Den 23 april möter klubben Real Madrid i den första semifinalen i Champions League, med retur den 29 april, och redan den 16 april väntar Kaiserslautern i semifinalspelet i den tyska cupen.

Raeder kom dessutom nyligen tillbaka från skada själv med fjärdevalet, reservlagets reservmålvakt, 19-årige Leopold Zingerle som alternativet bakom honom.

I slutet av matchen visades en frustrerad Rafinha ut efter att ha skickat Mkhitaryan i marken med en öppen hand.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN