”Märkligt, eller hur?”

FOTBOLL

Italienska anklagelsen: Grävde kanaler i planen

1 av 16

Juventus försvann ur Champions League efter 0-1-förlusten mot Galatasaray.

Nu skriver Gazzetta dello Sport om hur planarbetarna i Turkiet medvetet ska ha förstört ena planhalvan i halvtid.

Allt för att försvåra för gästerna.

Matchen mellan Galatasaray och Juventus var helt avgörande för vilket av lagen som skulle avancera till slutspelet i Champions League. Men efter 31 minuter av mötet på tisdagen bröts spelet sedan kraftigt hagel gjort underlaget ospelbart.

”Var omöjligt att spela”

På onsdagen återupptogs matchen, på en gräsmatta som då var kraftigt präglad av nederbörden.

This is not football, ska Juventustränaren Antonio Conte ha sagt i paus.

– I halvtid var det redan för sent. Juventus ville spela innan matchen, eller de sa i alla fall ingenting då. Men jag håller med Conte. Det var omöjligt att spela fotboll för båda lagen. Det blev ett lotteri, sa Galatasarays manager Roberto Mancini.

Enligt Gazzetta dello Sport blev dock underlaget ännu sämre i andra halvlek. Men bara på en av planhalvorna.

”Tydliga order”

”Efter att de sista 15 minuterna spelats av första halvlek kom ett dussin välutbildade planskötare ut, tydligt beordrade av vd:n Lutfi Aribogan. De behandlade den vänstra sidan av planen och gjorde den helt ospelbar genom att göra kanaler där bollen stannade. Allt för att underlätta för hemmalaget”, skriver Gazzetta dello Sport.

Den italienska tidningen skriver hur planarbetarna ska ha plogat upp rännor i planen på Galatasarays planhalva för att försvåra Juventus anfallsspel.

”Till höger var gräset ganska grönt och bollen rullade nästan perfekt. På andra sidan planen lera och horisontella linjer som små kanaler. Märkligt, eller hur?”, skriver Gazzetta dello Sport.

Även tv-tittarna ska ha reagerat på skillnaden i kvalité mellan underlaget på de två planhalvorna i andra halvlek. Gazzettan beskriver vidare att artikeln ”inte är en ursäkt” men att det som hände i Istanbul ”närmast är en skymf”.

ARTIKELN HANDLAR OM