”Är mer värdig priset än Messi”

FOTBOLL

Så röstar Europas läsare i Ballon d'Or

Zlatan Ibrahimovic är en av 23 spelare som är nominerade till priset som världens bäste spelare.

Sportbladet har synat hur läsarna till några av de största europeiska tidningarna röstar och Zlatan är en av huvudfavoriterna.

Till och med större än Leo Messi.

23 spelare kan få France Footballs och Fifas pris Ballon d'Or som världens bäste fotbollspelare 2013. Runt om i Europas kablades på tisdagen listan med de nominerade ut och läsarna ombads att rösta på sin favorit.

Röstar på sina egna

En sak är klar efter några timmars röstande: Zlatan Ibrahimovic är en av huvudutmanarna.

Generellt kan man lätt läsa av att respektive land självklart favoriserar sina egna landslagsspelare, eller de verksamma i deras egen liga. I Spanien är Leo Messi överlägsen favorit, i Frankrike och Tyskland Franck Ribery och i Italien Andrea Pirlo. Men strax bakom dyker Zlatans namn upp gång efter annan (utom i de Barcelona-baserade tidningarna Sport och El Mundo Deportivo.

Fler röster än Messi

Anmärkningsvärt är också att Ibrahimovic får fler röster än regerande mästaren Leo Messi i sex av de tio omröstningar Sportbladet tagit del av (inklusive vår egen). Bara i brittiska The Guardian, förutom de spanska tidningarna, hålls Messi som bättre.

På engelskspråkiga fotbollssajten 101 Great Goals, som inte lika tydligt som tidningarna kan knytas till ett land, är svensken till och med överlägsen favorit med i skrivande stund 30 procent av rösterna. Dubbelt så många som tvåan Ribery.

ARTIKELN HANDLAR OM