Stor derbyhjälte – med en klackspark

FOTBOLL

Palacio frälste Inter

I den 81:a minuten missade han en jättechans.

I den 86:e frälste han Inter med en klack och blev stor derbyhjälte i Milano.

– Det är det viktigaste målet i min karriär, säger Rodrigo Palacio.

Det var i den 81:a minuten som Rodrigo Palacio borde ha gjort 1-0 till Inter i hemmaderbyt mot Milan. 31-åringen tilläts vända runt i Milans straffområde och avsluta mot den bortre stolpen men där var Christian Abbiati blixtsnabbt nere och stod för en jätteräddning.

Allegri pressad

Mario Balotelli hade ett par avslut för Milan men kom aldrig riktigt nära. Inte heller Kaká, som jagade sitt 100:e mål i Milan-tröjan, hittade nätet.

– Det som gör mig besviken är att vi får så många frisparkar emot oss och så många fler kort än våra motståndare. Något måste vara fel eftersom vi får så många varningar. Jag är arg över det jag såg i kväll. På bara sex månader har Milan sällan kunnat spela med samma elva spelare eftersom vi har många skador och är det enda italienska laget kvar i Champions League, säger pressade Milan-tränaren Massimiliano Allegri i Sky Sport Italia.

Inter, som lyckats bäst under hösten av de två ärkerivalerna med sin sjätteplats i ligan, försökte trycka på för ett segermål men Milan, på 13:e plats inför matchen, höll undan. Fram tills minut 86.

Visades ut

Då höll Palacio återigen undan en försvarare i straffområdet och lyckades vinkla in segermålet med en klack.

– Det är mitt viktigaste mål för Inter och det viktigaste målet i hela min karriär, säger Palacio till Football Italia.

– Vi förtjänade segern och den kommer ge oss självförtroende. Derbyn är alltid viktiga. Nu kan vi ta jullov lyckliga och återvända ännu bättre.

På övertid visades Milans Sulley Muntari ut för en ful eftersläng.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan