”Jag nuddar och han kastar sig”

FOTBOLL

Zlatan rasande på domaren – Lille rasande på Ibrahimovic

1 av 6

Här är Zlatan Ibrahimovics raseri i toppmötet, 2-2, mot Lille.

Svensken skällde flera gånger på domaren – inte minst efter att ha blivit skickad till marken av en ful eftersläng från Rio Mavuba.

– Jag nuddar Ibras ansikte och han slänger sig, säger Mavuba enligt Le Parisien.

Zlatan Ibrahimovic och hans PSG lyckades inte besegra ligatrean Lille i söndagens toppmatch. Svensken bombade visserligen in 1-0 på en frispark men Lille vände via Rio Mavuba och en straffspark från Salomon Kalou. Till sist var det ett självmål som räddade PSG

”Säker att domaren ser det”

Mycket av eftersnacket kommer ändå att handla om en helt annan sak. Domaren.

PSG ville bland annat ha straff sedan Lilles Marvin Martin fått bollen på händerna i eget straffområde.

– Jag är säker på domaren ser det men han slår direkt ut med armarna och säger att han tycker att det inte var avsiktligt eller att han gör sig större. Men det kan diskureras till oktober nästa år. Han kan utan tvekan döma straff där, säger experten Anders Andersson i TV4 Sport.

I den andra omdiskuterade situationen var Zlatan Ibrahimovic en av huvudpersonerna. Det var knappt fem minuter efter att 32-åringen gjort 1-0 för PSG som Rio Mavuba tröttnade på svensken.

Kastades i sidled

Det hela började med att Zlatan tog ett grepp om 29-åringens midja och kastade Lille-spelaren i sidled så att han tappade balansen. Mavuba reste sig, gick fram till Zlatan och satte sin hand i ansiktet på svensken som i sin tur föll till marken.

– Jag nuddar Ibras ansikte och han slänger sig, säger Mavuba enligt Le Parisien.

Nästan hela PSG:s lag anslöt direkt och stor irritation uppstod mellan en hel grupp spelare. Domaren valde att varna både Ibrahimovic och Mavuba.

På tilläggstid hade PSG sedan en jättechans att avgöra när Jeremy Menez kom ren till vänster men fransmannen valde, trots flera fina passningsalternativ, att avsluta från dålig vinkel.

PSG leder Ligue 1 efter 19 omgångar, tre poäng före Monaco och fyra före Lille.

ARTIKELN HANDLAR OM