”Vill inte låsa in mina barn”

FOTBOLL

Zlatan om kampen för sönerna: Inte bra om de ser att folk börjar gråta eller svimma

Zlatan Ibrahimovic är en av världens mest kända fotbollsspelare.

För holländska magasinet Voetbal International berättar nu 32-åringen om kampen för att hans söner ändå ska få en normal uppväxt.

– Jag åker ibland med mina barn på McDonalds eller Subway för att äta något. Även om det blir kaos efter några minuter, fortsätter jag ändå att göra det, säger svensken enligt Expressen.

Det är jul hos familjen Ibrahimovic precis som hos alla andra familjer men livet för barnen Maximilian och Vincent är kanske ändå något annorlunda. En ny undersökning i Frankrike visar att åtta av tio personer i deras nuvarande hemland Frankrike vet vem pappa Zlatan är.

”De stunderna jag njuter av mest”

För holländska fotbollsmagasinet Voetbal International berättar Zlatan om kampen för att barnen ska få en så normal uppfostran som möjligt.

– Det är synd att jag inte kan röra mig fritt ute med barnen men det hindrar oss inte. Jag åker ibland med mina barn på McDonalds eller Subway för att äta något. Även om det blir kaos efter några minuter, fortsätter jag ändå att göra det. Det gör jag av flera anledningar. Det viktigaste: Jag gillar det och jag låter det inte tas ifrån mig. Ett annat mål är att pojkarna vänjer sig med det faktum att deras pappa är känd och att människor blir uppspelta av detta. Blir det för mycket försöker vi skärma av dem från det, det skulle inte vara bra om de ser att folk börjar gråta eller svimma. Men jag vill att de ska lära känna världen ändå. Det här är en del av oss och vårt liv, och det är så det är. Jag kan även låsa in dem, men det skulle inte vara bra. Regelbundet tar vi cykelturer till parken. Det är sådana stunder som jag njuter mest av, säger Zlatan till magasinet enligt Expressen.

”Ska inte bli behandlade annorlunda”

Trots att deras pappa är en av Sveriges mest beundrade människor har pojkarna nu också en annan idrottsfavorit.

– Min vän Novak Djokovic bjöd in oss till en av hans matcher i Paris för några månader sedan. Pojkarna följde med och sedan dess har Novak varit deras största hjälte. De ville börja med tennis och jag tyckte det var bra eftersom tennis är en bra sport för att förbättra din koordination, säger Zlatan till Voetbal International enligt Expressen.

Ibrahimovic berättar att sönerna, utöver tennisen, och spelar fotboll och utövar kickboxning. Kampsporten var Zlatans idé för att sönerna ”ska lära sig att respektera sin motståndare”.

– Vi vill inte att våra barn ska bli behandlade annorlunda, till exempel; de blev lätt distraherade när de tränade kickboxning och jag hade en känsla av att läraren hade problem att styra upp det. Jag sa till honom att vi skulle lämna rummet och han skulle behandla dem precis som alla andra. Det har vi gjort i några veckor och nu går det mycket bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM