Champions League fotboll (herrar)

Målkungen tillbaka: ”Vill ge allt i kväll”

Av: 

Nemrud Kurt

FOTBOLL

Lewandowski tänder hoppet

Tillbaka Dortmunds anfallare Robert Lewandowski är tillbaka i spel i kväll.
Tillbaka Dortmunds anfallare Robert Lewandowski är tillbaka i spel i kväll.

Avstängd i första matchen, spelklar i kväll.

Ska Dortmund ha någon chans att vända 0-3-underläget mot Real Madrid är Robert Lewandowski nyckelfiguren.

 – Vi vill ge allt, säger den 25-årige skyttekungen.

I kvällens returmöte i Champions League-kvartsfinalen måste ett sargat Borussia Dortmund gå på knock mot Real Madrid. Spanjorerna har med sig 3-0 från hemmamatchen på Santiago Bernabeu, men en liten skillnad i tyskarnas startelva är också anledningen till ett litet gulsvart hopp. Dortmund har skyttekungen Robert Lewandowski tillbaka i spel efter avstängning – och 25-åringen kryddar sitt realistiska resonemang med optimism.

 – Visst, chansen att gå vidare är minimal, men vi spelar i Dortmund och här är vi farliga. Vi vill ge allt, säger den polske landslagsmannen på gårdagens presskonferens.

"Lite galet"

Förhoppningsfulla hemmasupportrar sätter igång minnesmaskinen och tänker på fjolårsmötet mellan de båda klubbarna. Då tände Robert Lewandowski ett fyrverkeri som lyste upp den europeiska kvällshimlen – men att han ska göra om det tonas ner av ingen mindre än honom själv.

 – Om folk tror att jag ska göra fyra mål igen är det lite galet. Det var annorlunda i fjol. Nu dras vi med många skador och är ett annat lag. Men vi har också flera duktiga spelare och en hel del potential, säger han.

Ronaldo tveksam

Å ena sidan var det med slutsiffrorna 4-3 som Dortmund slog ut Real Madrid förra säsongen. Å andra? Då vann man första mötet med 4-1 snarare än att förlora med 0-3. I kväll saknar man dessutom ett knippe skadade spelare i Neven Subotic och Ilkay Gundogan, ”Kuba” Blaszczykowski och Sven Bender. För Real Madrids del går Cristiano Ronaldo en kamp mot klockan för att bli spelklar. Portugisen klev av gårdagens träning med en knäskada. En skyttekung verkar missa mötet – en annan är redo.

 – Jag har haft fyra otroliga år i den här klubben och det är inte över än, säger Lewandowski.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)