Bayern München vidare i semifinal

Manchester United fick hopp efter Patrice Evras bomb.

Men det hjälpte inte mot regerande mästarna.

Bayern München vände och är vidare till semifinal i Champions League.

Manchester United fick med sig ett överraskande 1–1-resultat på Old Trafford och kvartsfinalen levde i allra högsta grad inför returen.

När sedan Patrice Evra bombade (se målet - extern länk) in 1-0 på Allianz Arena efter en knapp timme var Bayern München skakat.

Men bara i några sekunder.

– Det är en stor besvikelse. Vi hamnar i en fantastisk situation när vi gjorde första målet. Det var en rejäl smäll att släppa in ett mål efter 22 sekunder, säger Uniteds Michael Carrick till BBC.

Tre mål på 20 minuter

Sedan lyfte Franck Ribéry in bollen från vänster och Mario Mandzukic nickade in 1-1. Knappt tio minuter senare vräkte Thomas Müller in 2-1 från nära håll.

Arjen Robben avgjorde matchen när han sköt in 3-1 i den 76:e minuten.

– Det var viktigt att göra mål direkt efter att de hade gjort 1-0. Det var en väckarklocka för oss eftersom de första tio minuterna i andra halvlek var en katastrof. Vi var långsamma, vi var inte med i matchen, så kan du inte agera i Champions League, säger Robben enligt BBC.

Mästarna till semifinal

Matchen påminde till en början mycket om den i Manchester. Bayern München ägde det mesta av bollen, men United försvarade sig väl och tyskarna hade länge svårt att skapa målchanser.

Till slut är det alltså ändå Bayern som spelar semifinal och det tillsammans med Chelsea, Madrid-gängen Real och Atlético.

– Jag tycker att vi förtjänar att gå vidare. Det krävdes tålamod, men tack och lov klarade vi av att göra tillräckligt, säger Thomas Müller till uefa.com.

Champions League-semifinalerna lottas på fredag klockan 12.00.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.