Bellerin ut på bår när Arsenal vann derbyt

avFredrik Jönsson

Hector Bellerin tvingades avbryta segerderbyt mot Chelsea.

Spanjoren bars ut på bår.

– De sa att någon är fel med hans knä, jag hoppas inte det är något allvarligt, säger Granit Xhaka efter 2–0-vinsten.

Det blev cirka 68 minuter för Hector Bellerin i derbyt mellan Arsenal och Chelsea. Mitt i en löpning satte han sig ned på gräset och tog sig för knäet. Han skrek ut sin smärta innan han lade sig ner.

Foto: Viasat/Viaplay

Vårdpersonal kom in på planen med båren. Han fick vård i några minuter innan han bars ut. Bellerin hade ena armen över ansiktet när han bars ut på bår.

– Jag vet inte vad som hände. De sa att något är fel med hans knä, jag hoppas inte det är någon allvarlig skada. Jag önskar honom allt gott, säger Granit Xhaka till Arsenals hemsida.

Två mål i första halvlek

Arsenal satte full fart från start och radade upp målchanser. Till slut kom utdelningen. Alexandre Lacazette fick bollen i straffområdet efter en hörna och visade skicklighet på små ytor innan han skickade in bollen högt bredvid Kepa Arrizabalaga.

”Gunners” utökade sin ledning innan halvtid.

I den 39:e minuten skickade Sokratis in bollen i straffområdet. Laurent Koscielny ville nicka bollen mot mål, men den träffade axeln i stället. Lyckligtvis, för Koscielny, studsade den rätt och gick i mål.

– Jag har kört extra i gymmet! Vi vet att frisparkar och hörnor alltid är viktiga i fotboll. Jag är glad att jag gjorde mål i dag då det var viktigt för laget. Det var en viktig match för oss, säger Koscielny till Arsenals hemsida.

Chelsea var nära en kvittering strax efteråt. Marcos Alonso nickade i stolpen efter en hörna.

Arsenal femma i Premier League

I andra halvlek jagade Chelsea mål, anförda av Eden Hazard. Samtidigt hade Arsenal några farliga omställningar som kunde ha betalat sig.

Segern betyder att Arsenal har 44 poäng, lika många som Manchester United. ”Gunners” är på femteplats på grund av bättre målskillnad. Fyran Chelsea har 47 poäng.

– Det var en otrolig vinst. Vi visade stark karaktär och lagsammanhållning efter förlusten mot West Ham, säger Granit Xhaka.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM