London Calling 1/5

FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

✓ Fotbolls-VM ger ”låtsas-sjuka”

Ja, det råkar alltså vara en väldigt viktig VM-match på tv. Och du ska jobba. Är det tänkt. Men du känner dig lite ostadig i magen, kanske? Bäst att stanna hemma, väl?

En brittisk undersökning påstår att mer än nio miljoner engelska fotbollsälskare kommer att vara ”låtsas-sjuka” i minst 3,5 dar vardera under fotbolls-VM i sommar. Chefer på arbetsplatser runt om i landet kommer att få höra sammanlagt över 30 miljoner falska ursäkter för att slippa jobba.

Den vanligaste åkomman kommer att vara magsjuka, följt av illamående. På tredje plats kommer huvudvärk. Andra kommer att skylla på att värmepannan pajat, att bilen inte startar eller att de har ett sjukt barn. En av 20 kommer till och med att hävda att det är dödsfall i familjen.

Undersökningen, utförd av Continental Tyres, omfattade 4 000 personer. Den visar att fansen kan ta till nästan vilka medel som helst för att slippa jobba när det är en stor match på tv. Den hävdar också att totalt 14 miljoner arbetsdagar går förlorade över hela landet när fotbollsfans ligger hemma och kurerar baksmällor efter en tv-kväll med kompisarna.

✓ Fabregas tror på seger i gladiatortävling

Redaktören blir som barn på nytt när han läser om den spektakulära ”Gladiatortävlingen” mellan Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Didier Drogba, Cesc Fabregas, Steven Gerrard och David Villa i Londons mäktiga O2 Arena den 17 juli. Det kan bli hur häftigt som helst. Och vilken snackis bland fansen!

Fabregas har redan börjat skruva upp diskussionen genom att säga:

– Jag tror jag kan vinna det där.

✓ Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.