”Lämna Zlatan ifred”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken får stöd av Barca-legendaren

Zlatan Ibrahimovic var bänkad i ligamatchen mot Villarreal och upplever just nu en tuff period i Barcelona.

Nu får anfallaren stöd av förre Barça-anfallaren Patrick Kluivert.

– Vi måste ge Ibrahimovic vårt stöd. Han är inte den ende spelaren som har problem, säger holländaren till El Mundo Deportivo.

Foto: AP
Kluivert.

Många i Barcelona jämförde Zlatan Ibrahimovic med Patrick Kluivert när svensken skrev på i somras. Holländaren skrev in sig i den spanska klubbens historieböcker med sina 120 mål på 255 matcher under åren 1998-2004.

”Måste förbättra sig”

Nu rycker 33-åringen ut och kräver att Barça-fansen hjälper Ibrahimovic under den tuffa period som svensken just nu upplever.

– Vi måste ge Ibrahimovic vårt stöd. Han är inte den ende spelare som har problem. Men självklart måste han förbättra sig, säger Kluivert.

Zlatan petades i gårdagens 4-1-seger mot Villarreal och byttes även ut tidigt i förlusten mot Inter i Champions League. Kluivert tycker dock att all kritik mot sommarens stjärnvärvning är obefogad.

Villa-värvningen en risk

– När han gjorde två mål mot Arsenal sa ingen någonting. Du måste lämna honom ifred så att han kan jobba vidare med att anpassa sig till Barças spel.

Spekulationerna om Zlatans framtid fick ordentlig fart sedan spanska tidningen Marca i veckan gått ut med uppgifter om att Valencias David Villa är klar för Barcelona. En övergång som Kluivert tror kan skapa problem för Ibra.

– Det är en risk men de kan spela tillsammans om alla vet vad de ska göra. Vem som ska spela i mitten? Det är upp till Pep (Guardiola).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM