Zlatan Ibrahimovic

Zlatan kan vara på väg till Milan

FOTBOLL

Uppgifter i spanska media i dag

Spekulationerna kring Zlatan Ibrahimovic fortsätter.

Spanska Sport uppger nu att Milan försöker köpa loss honom från Barcelona.

Ägaren Silvo Berlusconi vill bygga ett nytt storlag kring svensken.

Tidningen skriver att Milan kommer att ”kämpa hårt” för att få Zlatan Ibrahimovics namnteckning på ett lukrativt kontrakt i sommar. Värsta rivalen Inter vann Champions League i lördags och har fem raka ligatitlar i bagaget. Milans supportrar har fått nog och kräver att ägaren Silvio Berlusconi agerar. Den kontroveriselle mediemogulen har enligt Sport lovat att göra en rejäl satsning för att bryta Inters dominans. En ny tränare är på väg in efter brassen Leonardo och Cagliaris Massimiliano Allegri sägs vara en het kandidat. Och när den pusselbiten är på plats siktar Berlusconi på att omgående locka till sig flera stjärnförvärv. Enligt Sport är Zlatan Ibrahimovic i Milans ögon ett perfekt komplement till Ronaldinho och Pato i anfallet. Tidningen skriver att Barcelona och Milan traditionellt sett har goda relationer och att det kan underlätta vid förhandlingarna, samt påtalar det faktum att Zlatan Ibrahimovic och hans familj trivdes väldigt bra i Milano när anfallaren spelade i Inter.

Kräver 50 miljoner euro

Tidningen varken citerar någon eller hänvisar till några källor utan slår helt enkelt fast att Milan kommer att göra ett seriöst försök att köpa loss Zlatan.

Sedan tidigare är det känt att FC Barcelona kräver omkring 50 miljoner euro för svensken. Han har sedan ligaavslutningen kopplats ihop med en rad klubbar, exempelvis Chelsea, Manchester City, Manchester United, Juventus och Real Madrid.

Sport poängterar också att det det var märkligt att Barcelonas sportchef Txiki Begiristain i samband med presentationen av David Villa sa att tränaren Pep Guaridiola ”bara vill ha lyckliga spelare i laget. ”

Fortsättning lär följa.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Zlatan Ibrahimovic

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic