Fotboll

IFK-spelaren stängs av resten av turneringen

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Han gör att de invaderar planen”

Foto: VIASAT

Hundratals supportrar till Al Madina stormade planen och jagade IFK Göteborgs spelare efter slutspelsmatchen i Gothia Cup.

Nu stängs IFK-spelaren som retade upp fansen av för resten av turneringen.

– Han gör att de invaderar planen, säger Gerhard Sager i Gothia Cups tävlingsjury.

IFK Göteborg vann slutspelsmatchen i pojkar 16-klassen mot Al Madina men efterspelet blev mycket tråkigt. Hundratals fans tog sig efter slutsignalen in på planen, en IFK-spelare fick ta emot en nacksving och även domaren ska ha utsatts för våld.

”Visade fingret”

Gothia Cups tävlingsjury meddelar nu att IFK-spelaren som retade upp fansen stängs av resten av turneringen.

– Han har gjort en kraftig provokation mot publiken som gör att de invaderar planen, säger juryns Gerhard Sager.

Spelaren missades dagens segermatch i åttondelsfinalen mot ATL Roma då han stod under utredning. Tävlingsjuryn har nu alltså skärpt det straffet ytterligare efter att ha studerat domarrapporten.

– Där skriver domaren att han rusar fram mot publiken och visar fingret två gånger. På plats fanns även personer från Gothia Cups säkerhetsgrupp som ser det här, säger Sager.

Men straffet kan bli ännu hårdare. Spelaren i fråga kommer att rapporteras till Göteborgs fotbollsförbund som kan besluta om ytterligare avstängning.

Rapporteras till förbundet

– Sådana här avstängningar rapporteras regelmässigt till distriktsförbundet. Det gör vi i det här fallet också.

Det är även aktuellt att se över säkerheten kring turneringen. Årets cup påverkas inte men utvalda matcher i kommande upplagor kan, trots spelarnas unga ålder, nu komma att omges av ett stort säkerhetspådrag.

– Det är klart att i framtiden kan det bli aktuellt att se på det här på samma sätt som på allsvenska matcher. Vi ska ta en dialog med polisen om den biten. Men just den här publiken har följt oss i två år och det har aldrig varit några problem. Nu var det inte heller resultatet eller hur matchen utspelade sig utan en provokation som utlöste det som hände i går, säger Gothia Cups pressansvarige Niclas Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!